15. 06. 2024 - 13:46
Umrla Arsenalova legenda: Nakon kratke i teške bolesti
907
Shares
Umrla Arsenalova legenda: Nakon kratke i teške bolesti

Umrla Arsenalova legenda: Nakon kratke i teške bolesti

15. 06. 2024 - 13:46
0
Shares

Kevin Campbell, dugogodišnji Arsenalov i Evertonov igrač kojeg će se mnogi ljubitelji Premier lige sjetiti iz perioda 1990-ih, umro je danas u 55. godini života nakon kratke i teške bolesti, javljaju engleski mediji.

Već je nekoliko sedmica bilo poznato da Campbell, inače i poštovani komentator i dugogodišnji analitičar na televiziji, nije u dobrom stanju uslijed problema s bubrezima, a danas je i potvrđena vijest o njegovoj smrti.

Campbell je zapamćen kao kultni napadač ranih dana Premier lige koji se, nakon Arsenala, istaknuo angažmanima u Nottingham Forestu i West Bromu, a posebno je ostao drag Evertonovim navijačima, prenosi Telegram.hr.

Campbell je započeo karijeru baš u Arsenalu za koji je seniorski nastupao od 1988. do 1995. godine uz kratke posudbe u Leyton Orientu i Leicesteru, a za Topnike je odigrao čak 213 utakmica i zabio 59 golova. Nije otišao iz kluba ni kada je 1991. stigao Ian Wright, ali na kraju je ipak napustio Highbury 1995. i stigao u Nottingham Forest gdje je proveo tri sezone.

Danas preminuo i crnogorski golman
Imao je i kratki angažman u Turskoj, u Trabzonsporu, a onda je 1999. potpisao za Everton gdje se zadržao šest godina i u 151 nastupu poentirao 39 puta.

Posljednja stanica bila mu je WBA, a poslije toga je dugo komentirao utakmice. Također, Campbell je imao i biznis s diskografskom kućom 2 Wikid na čijoj je platnoj listi bio i Mark Morrison, R&B pjevač koji se 1990-ih proslavio hitom Return of the Mack. Njegov sin Tyrese Campbell trenutno nastupa za Stoke City.

Podsjećamo, jutros je objavljeno i kako je u 27. godini života iznenada preminuo Matija Šarkić, Millwallov vratar i prvi čuvar mreže crnogorske nogometne reprezentacije.

Počivali u miru.

Učitaj još novosti