15. 06. 2024 - 13:12
Oglasili se engleski klub i FS Crne Gore o smrti Matije...
907
Shares
Oglasili se engleski klub i FS Crne Gore o smrti Matije Šarkića: “Potpuno smo slomljeni”

Oglasili se engleski klub i FS Crne Gore o smrti Matije Šarkića: “Potpuno smo slomljeni”

15. 06. 2024 - 13:12
0
Shares

Svijet fudbala potresla je vijest o tragičnoj smrti 26-godišnjeg Matije Šarkića, golmana crnogorske fudbalske reprezentacije.

Šarkić je preminuo u subotu ujutru u Budvi, a povodom ovih crnih vijesti oglasio se i londonski Millwall, klub za koji je Matija branio.

“Millwall je potpuno slomljen što mora da objavi da je Matija Šarkić preminuo u 27. godini. Šarkić, prvi golman ‘Lavova’, nastupio je 33 puta za klub pošto je stigao iz Wolverhamptona u avgustu 2023. godine.

Reprezentativac Crne Gore, Matija je ponosno predstavljao svoju zemlju u brojnim prilikama.

Svi zaposleni u klubu šalju poruke ljubavi i saučešća Matijinoj porodici i prijteljima u ovim trenucima neizmjerne tuge.

Klub neće davati dalje komentare u ovom trenutku i apeluje da se poštuje privatnost Matijine porodice” 

Šarkić je za reprezentaciju debitovao 2019. godine protiv Belorusije. Iz Fudbalskog saveza Crne Gore je saopšteno da je voljeni član „hrabrih sokola“ i vječito nasmijani momak na utakmicama pokazao koliko je značio za ekipu. U saopštenju su istakli da će datum i vreme sahrane, kao i komemoracije, biti naknadno objavljeni.

„Golman reprezentacije Crne Gore Matija Šarkić preminuo je iznenada rano jutros u 26 godini života. Voljeni član ‘hrabrih sokola’, vječito nasmijani momak, za našu A selekciju nastupio je na devet utakmica, u kojima je pokazao koliko znači za ovaj tim. Uz brata blizanca Olivera, prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Crne Gore.

Prve fudbalske korake napravio je u omladinskoj školi belgijskog Anderlechta, nakon čega je prešao u Aston Villu, gdje je i krenula njegova karijera na Ostrvu. Bio je član Wigana, Stratforda, Livingstona, da bi na veliku scenu ušao dolaskom u Wolverhampton. Istakao se na pozajmicama u Shrewsberyju, Birminghamu i Stoukeu, prije nego što je potpisao za Millwall. I u dresu tog kultnog londonskog kluba je ostavio trag, koji je tek trebao da postane dio veće i ljepše priče.

Prerana smrt je to zaustavila i nanijela veliki bol porodici Šarkić. Datum i vreme sahrane Matije Šarkića, kao i komemoracije, biće naknadno objavljeni. Fudbalski savez Crne Gore ovim putem izražava iskreno saučešće porodici Šarkić“, saopšteno je iz FSCG.

(Sport Klub)

Učitaj još novosti