14. 06. 2024 - 21:02
BRZO SE VRATIO: Novak Đoković počeo da trenira
907
Shares
BRZO SE VRATIO: Novak Đoković počeo da trenira

BRZO SE VRATIO: Novak Đoković počeo da trenira

14. 06. 2024 - 21:02
0
Shares

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) počeo je da trenira nakon operacije koju je obavio u Parizu! Samo nekoliko dana pauze imao je srpski teniser, a već je u trenažnom procesu, pošto ga čekaju veoma važni turniri tokom ljeta - možda će biti spreman za Vimbldon i sigurno će željeti da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

Baš u glavnom gradu Francuske Novak Đoković je povrijedio meniskus, tokom meča protiv Franciska Serundola iz Argentine. Igrao je pod jakim bolovima, popio je punu šaku tableta i uspio da pobijedi, ali... Magnetna rezonanca pokazala je loše rezultate, sa teškom povredom koljena nije mogao da nastavi turnir, a kako bi se što prije vratio na teren odmah je zakazao operaciju. Intervencija je izvršena dan kasnije, a ljekari su bili zadovoljni kako je prošao proces.

Sada predstoji povratak u formu najboljeg svih vremena. Trenutno treći teniser planete pokazao je svojim pratiocima na društvenim mrežama da se već sprema za predstojeće turnire, a očigledno je izazove ispred sebe shvatio ozbiljno.Podsjećamo, Vimbldon ove godine počinje 1. jula, ali je veliko pitanje da li će Novak Đoković rizikovati svoje zdravlje učešćem na turniru u južnom dijelu Londona. Mnogo je vjerovatnije da ga nakon sezone na travi vidimo na nekom manjem turniru na šljaci, gdje će probati da uhvati formu i dodatno se spremi za Pariz.

Teniski turnir na Olimpijskim igrama ove godine igra se na Rolan Garosu, pa će Đoković pokušati da osvoji zlatnu medalju na mjestu na kojem se nedavno povrijedio, u pohodu na 25. grend slem. Ta povreda mu je napravila mnogo problema, ali bi zlatna medalja sa Olimpijskih igara vjerovatno bila dovoljno dobra utjeha za najboljeg tenisera svih vremena. Praktično je ona jedini veliki trofej koji nije osvojio za skoro dvije decenije profesionalne karijere.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti