14. 06. 2024 - 17:34
NADAL NAPUŠTA VIMBLDON : "Vjerujem da je za moje tijelo...
907
Shares
NADAL NAPUŠTA VIMBLDON :

NADAL NAPUŠTA VIMBLDON : "Vjerujem da je za moje tijelo najbolje da ne mijenjam podlogu"

14. 06. 2024 - 17:34
0
Shares

Rafael Nadal saopštio je danas da neće igrati na Vimbldonu, kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre u Parizu. 

Nadal će se za olimpijski turnir pripremati na takmičenju u Bastadu, na kome nije igrao 19 godina. On će četvrti put igrati na tom turniru, koji počinje 15. jula, a prvi put od 2005. godine. Nadal je tada osvojio titulu pobjedom protiv Čeha Tomaša Berdiha u finalu.

Osvajač 22 grend slem titule, koji je nedavno napunio 38 godina, rekao je da želi da ostane na šljaci, prije nego da se priprema za londonski grend slem koji se igra na travi, pošto će se na šljaci igrati olimpijski turnir u Parizu.

"Vjerujemo da je za moje tijelo najbolje da ne mijenjam podlogu", naveo je Nadal u saopštenju.On u posljednjih godinu i po dana muku muči s povredama kuka, a prošle godine skoro da nije ni igrao. Ove godine igrao je na Rolan Garosu, ali je u prvom kolu izgubio od kasnijeg finaliste Aleksandra Zvereva iz Njemačke.

Rafael Nadal debitovao je na Olimpijskim igrama 2004. godine kada je igrao samo u dubl konkurenciji i nije zabilježio veći uspjeh. Uslijedile su Olimpijske igre u Pekingu gdje je osvojio zlato u singl konkurenciji, a zatim je propustio London 2012. godine. Vratio se na teren u Rio de Žaneiru i osvojio zlato u dublu, uz četvrto mjesto u singl konkurenciji. Učešće u Parizu biće mu četvrto u karijeri jer je propustio i Tokio.

Učitaj još novosti