13. 06. 2024 - 13:44
NIZOZEMAC U PREMIERSHIPU: Matthijs De Ligt može ići iz...
907
Shares
NIZOZEMAC U PREMIERSHIPU: Matthijs De Ligt može ići iz Bayerna, nazire se ime novog kluba

NIZOZEMAC U PREMIERSHIPU: Matthijs De Ligt može ići iz Bayerna, nazire se ime novog kluba

13. 06. 2024 - 13:44
0
Shares

Nizozemski defanzivac Matthijs de Ligt stigao je u ljeto 2022. godine iz Juventusa u Bayern za 67 miliona eura. Slavilo se tada u Minhenu jer za pristojnu svotu dobili jednog od najboljih defanzivaca svijeta, no De Ligt se utopio u svo sivilo kluba koje traje već dvije sezone.

Nije 24-godišnji štoper pokazao previše u Minhenu. Igrao je toplo-hladno, pa je bavarski velikan ovog ljeta odlučio da će ga prodati u slučaju dobre ponude.

On se našao na listi klupskih zvijezda koje mogu ići ako stigne zadovoljavajuća cifra, a one bi mogla doći već u narednim danima. Na Nizozemca je oko bacio Manchester United.Nije to nikakvo čudo s obzirom na to da Crvene đavole s klupe predvodi Erik ten Hag, čovjek koji je De Ligta godinama vodio u Ajaxu i koji je itekako zaslužan za njegov razvoj.

United bi u narednim danima mogao poslati službenu ponudu za De Ligta. Njegova cijena na tržištu je 65 miliona eura i po određenim informacijama upravo s tom cifrom u Minhenu bili zadovoljni."Manchester United prati situaciju oko Matthijsa de Ligta. Erik ten Hag ga izuzetno cijeni, a Unitedu je potreban štoper. De Ligt može ići u slučaju dobre ponude", navodi Sky.

Da bi De Ligt mogao otići jasno govore i pojačanja koje dovodi velikan iz Minhena. Dogovoren je dolazak defanzivca Stuttgarta Hirokija Ita, a još traju pregovori oko dolaska Jonathana Taha iz Bayer Leverkusena.Sve je to znak da će Nizozemac vjerovatno ponovo promijeniti klub, a vidjet ćemo hoće li na kraju zaista završiti u Manchester Unitedu ili će odabrati neku novu sredinu.

Matthijs de Ligt je u dresu Bayerna u dvije sezone odigrao 73 utakmice uz učinak od pet pogodaka i dvije asistencije.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti