13. 06. 2024 - 13:33
ZVANIČNO: Edin Terzić više nije trener Borussije Dortmund
907
Shares
ZVANIČNO: Edin Terzić više nije trener Borussije Dortmund

ZVANIČNO: Edin Terzić više nije trener Borussije Dortmund

13. 06. 2024 - 13:33
0
Shares

Nakon što je sinoć ponudio ostavku na mjesto menadžera u Borussiji Dortmund, danas je održan sastanak na kojem je osim trenera bila i uprava kluba.

Urađena je analiza na kojoj je zaključeno da je najbolja odluka da se njegova ostavka prihvati i tako Edin Terzić više nije trener tima iz Dortmunda.Osvojio je Terzić DFB Kup sa Borussijom 2021. godine, završio je drugi u ligi 2023. godine, a oe sezone je bio u finali Lige prvaka.

Nakon što je sezona završena, Terzić je tražio sastanak sa upravom, te da njegov ugovor bude raskinut, a uprava kluba mu je na kraju udovoljila."Dragi navijači Borussije, iako me boli trenutno moram vas informisati da danas napuštam ovaj klub.

Bila je velika čast voditi ovaj fantistični klub do titule u Kupu i do finala Lige prvaka. Nakon finala na Wembleyju tražio sam od uprave sastanak jer nakon deset godina u BVB-u osjetim da treba restart i da to treba raditi neko drugi.Svi koji me znaju, znaju i to da sam imao razne borbe sa samim sobom zbog ove odluke u toku posljednjih nekoliko sedmica.

Iako smo imali diskusije moja osjećanja se nisu promijenila. Uvijek Borussiji Dortmund želim sve najbolje i ovo nije zbogom, nego vidimo se kasnije", rekao je Terzić.

Učitaj još novosti