12. 06. 2024 - 23:25
KOJI IGRAČ JE MOURINHOV ''PROBLEM'': Odmah ga je odlučio riješiti
907
Shares
KOJI IGRAČ JE MOURINHOV ''PROBLEM'': Odmah ga je odlučio riješiti

KOJI IGRAČ JE MOURINHOV ''PROBLEM'': Odmah ga je odlučio riješiti

12. 06. 2024 - 23:25
0
Shares

Dušan Tadić stigao je prošlog ljeta kao veliko pojačanje u Fenerbahče. Iskusni 35-godišnji fudbaler odigrao je jako dobru sezonu, no trofeji su za istanbulskog velikana izostali.

Zbog toga je rukovodstvo tima u narednu sezonu odlučilo ući jače nego ikad. Za novog šefa stručnog štaba imenovan je Jose Mourinho, a uskoro se očekuju i prva velika pojačanja.

Navodno, Posebni će na raspolaganju imati 100 miliona eura za nove igrače. Brojna imena se povezuju s dolaskom u Istanbul, a Jose prvo želi dovesti igrača na lijevom krilu.Tu je prošle sezone često igrao Dušan Tadić. Međutim, Mourinho smatra da 35-godišnji Srbin ne može na toj poziciji pružiti ono najbolje i tu traži nešto bržeg igrača. Za Tadića je spremio posve drugu ulogu i koristit će ga na poziciji desetke.

"Zbog toga je Jose Mourinho prvo pojačanje zatražio na lijevom krilu. Želi dovesti brzog igrača umjesto Tadića kako bi znatno ubrzao igru. Tadić nije tip igrača kojeg krasi brzina i Jose će ga koristiti na poziciji desetke", navode turski mediji.Tadić će dakle imati mjesta u timu kod Mourinha. Imat će nešto drugačiju ulogu, ali će ponovo predstavljati veliku opasnost po protivnički gol.

Srbin je prošle sezone igrao dosta dobro. Nastupio je u ukupno 56 utakmica i ima učinak od 16 golova i 16 asistencija.

Nema dileme da će Mourinho znati izvući ono najbolje od njega. Tadić je istinski fudbalski majstor i ne bi trebao imati problema na novom mjestu u ekipu, kojeg je i ranije znao igrati.

U narednim danima mogla bi se konkretizovati imena koja bi Fenerbahče mogao dovesti u ljetnom prijelaznom roku. Mourinho ima određene mete i sigurno je da će istanbulski velikan s njim na čelu mnogo lakše dovoditi igrače.

Dosta je onih kojima je velika čast i želja raditi s Portugalcem. To će im olakšavati transfere i definitivno je njegov angažman nešto što je trebalo ovom klubu.Raheem Sterling je čovjek kojeg čekaju
Engleski fudbaler Raheem Streling moguće je rješenje za lijevu stranu napada Fenerbahčea.

Iskusni ofanzivac prolazi kroz težak period u Chelseaju. Nije više na nivou igrača koji je važio za jednog od najboljeg u Premier ligi i sve su veće šanse da će napustiti Plavce.

To u Turskoj spremno čekaju. Fenerbahče ga želi vidjeti u svojim redovima, a Mourinho sigurno neće imati problema nagovoriti ga da dođe.

Strelingu bi u narednom periodu trebao biti predstavljen projekat kojeg istanbulski velikan ima. Neće mu se lako biti odreći novca kojeg ima, no i Turci su mu spremni ispuniti sve želje koje ima.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti