12. 06. 2024 - 22:48
NIJE TO OČEKIVAO: Messi se uvrijedio zbog izjave Mbappea
907
Shares
NIJE TO OČEKIVAO: Messi se uvrijedio zbog izjave Mbappea

NIJE TO OČEKIVAO: Messi se uvrijedio zbog izjave Mbappea

12. 06. 2024 - 22:48
0
Shares

Reprezentacija Francuske nalazi se među glavnim favoritima za osvajanje predstojećeg Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Trikolorima se uz Engleze daju najveće šanse za podizanje trofeja, a glavna uzdanica je naravno Kylian Mbappe.

Novi član Real Madrida je prvenstvo Starog kontinenta stavio ispred Svjetskog prvenstva. Smatra da ga je mnogo teže osvojiti.

"Smatram da je Euro mnogo teže osvojiti od Svjetskog prvenstva. Ako govorimo o nivou reprezentacija koje igraju, EP je mnogo teže jer se svi dobro poznaju, igraju sličan fudbal i ne možeš nikog iznenaditi". Taktički je to sve slično", rekao je Mbappe.Njegova izjava je naljutila argentinsku zvijezdu Lionela Messija. On ne dijeli mišljenje francuske zvijezde i odlučio mu je odgovoriti.

"Rekao je i da timovi iz Južne Amerike nemaju veliku konkurenciju kao evropske selekcije. Svi cijene ono što igraju", rekao je Messi za ESPN Argentina i nastavlja:"Evropsko prvenstvo je veliko takmičenje, ali tu nema trostrukog prvaka svijeta Argentine. Nema ni Brazila koji je peterostruki prvak, zatim Urugvaj...""U tom takmičenju nema mnoštva svjetskih prvaka i nerealno je reći da je EP najteži, zar ne? Na Svjetskom prvenstvu su najbolji timovi svijeta i svi žele taj trofej", dodao je Messi.

Messi je 2022. godine uspio doći do trofeja prvaka svijeta. Upravo je u finalu Argentina u nestvarnom susretu savladala Francusku sa 4:3 i to je Messiju donijelo osmu nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

Mbappe je s druge strane trofej podigao 2018. godine u Kataru. Sada na Euru ima šansu da dođe i do drugog velikog priznanja i vidjet ćemo hoće li Francuzi imati snage da naprave još jedan veliki rezultat pod vodstvom Didiera Deschampsa.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti