12. 06. 2024 - 15:56
SVI SU ZABRINUTI: Ronaldo otkrio razlog čega se ''plaše''...
907
Shares
SVI SU ZABRINUTI: Ronaldo otkrio razlog čega se ''plaše'' njegovi fanovi širom svijeta

SVI SU ZABRINUTI: Ronaldo otkrio razlog čega se ''plaše'' njegovi fanovi širom svijeta

12. 06. 2024 - 15:56
0
Shares

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Cristiano Ronaldo pred nastup s Portugalom na Evropskom prvenstvu govorio je o svom kraju karijere, koji je realno sve bliži.

Iako se na njegovom tijelu, ali i igri ne vidi da polako ulazi u petu deceniju života, Ronaldo je svjestan kako sve teže ostaje u korak sa mlađim generacijama.

“Znam da nemam još mnogo vremena u nogometu. Što bi rekli Španci – svaka godina koja prođe je poklon. Igrati nogomet poslije 35. godine je poklon, a meni je 39 i zato se trudim da uživam u svakoj sezoni. Važno je biti fizički i mentalno spreman da bi pomogao ekipi, a kao što znate, ja oduvijek obožavam da igram za reprezentaciju. Ovdje sam već 20 godina i želim da nastavim.”

U svoj oporavak Portugalac ulaže mnogo napora i finansija, a svaka godina koju je odigrao od 35. smatra poklonom jer je zaljubljen u ovu igru.

“Ja sam zaljubljen u fudbal. Svaka utakmica za mene je posebna, a zamislite samo kako je kada igrate na Evropskom prvenstvu za Portugal. To je ostvarenje sna, baš kao kada sam imao 20 godina.”

Govorio je i legendarni Portugalac i o ambicijama svoje momčadi na predstojećem EURO-u gdje važe za jednog od favorita, što je i san cijele svlačionice.

“Dobro je kad stojiš čvrsto na zemlji, a misli su ti u oblacima. Naravno da sanjamo o osvajanju Evropskog prvenstva, niko nam ne može zabraniti san, a siguran sam i da smo dobro spremni. Imamo talenat, ali talenat ne znači mnogo jer ti niko ništa ne poklanja. Sve mora da se zaradi, a mi smo spremni da naporno radimo.”

Prvu utakmicu u Njemačkoj Portugalci će igrati protiv Češke, 18. juna. Rivali u grupi su im još Turska i slabašna Gruzija.

Učitaj još novosti