12. 06. 2024 - 15:23
POTPUNI KRAH NEKAD VELIKOG ŠAMPIONA Kraj karijere čini se kao...
907
Shares
POTPUNI KRAH NEKAD VELIKOG ŠAMPIONA Kraj karijere čini se kao blagodat: Rafael Nadal ne ide ni na Wimbledon

POTPUNI KRAH NEKAD VELIKOG ŠAMPIONA Kraj karijere čini se kao blagodat: Rafael Nadal ne ide ni na Wimbledon

12. 06. 2024 - 15:23
0
Shares

Nakon što je u posljednjih godinu i po dana odigrao samo 14 mečeva i upisao tek osam pobjeda, legendarni teniser Rafael Nadal propustit će i Wimbledon.

Povrede su oskrnavile veliku karijeru koja bi sasvim sigurno bila i još veća, ali iz ove perspektive čini se da je kraj karijere jedina logična reakcija za Rafu Nadala.

Njegov selektor Davis Cup reprezentacije David Ferrer otkrio je kako Rafael Nadal ne ide ni na Wimbledon. Ipak, Ferrer ističe kako popularni Rafa sjajno radi i nada se da može još pružiti svjetskom tenisu, iako je to teško očekivati.

"Ne mogu da potvrdim šta će se desiti, ali teško mi je da pređem na travu. Moram da porazgovaram o tome sa svojim timom, ali mislim da ne bi bilo pametno da napravim veliku promjenu podloge, a onda idem na Olimpijske igre", govorio je Nadal nakon poraza od Alexandera Zvereva na startu Roland Garrosa.

Nije poznato gdje će Nadal zaigrati naredni turnir, ali je jasno da će to biti na šljaci. To bi mogli biti ATP 500 u Hamburgu, koji se održava od 15. do 21. jula.

Zvanična ekspedicija reprezentacije Španije na Olimpijske igre kreće u ponedjeljak 22. jula. Nakon Olimpijskih igara u Parizu, Nadal će odlučiti da li završava karijeru ili će pokušati s nečim što se može okarakterisati kao patnja i u 2025. godini.

Istovremeno, na Wimbledonu najvjerovatnije neće biti ni Novaka Đokovića, koji je odradio operaciju meniskusa, pa će tako u najužem krugu favorita za titulu "nezvaničnog prvaka svijeta u tenisu", biti Jannik Sinner i Carlos Alcaraz.

Učitaj još novosti