12. 06. 2024 - 07:40
FEDERER KONAČNO OTVORIO DUŠU I OTKRIO ŠTA MISLI O NOVAKU: Šta...
907
Shares
FEDERER KONAČNO OTVORIO DUŠU I OTKRIO ŠTA MISLI O NOVAKU: Šta će u Srbiji reći nakon ovih riječi legendarnog Švicarca?

FEDERER KONAČNO OTVORIO DUŠU I OTKRIO ŠTA MISLI O NOVAKU: Šta će u Srbiji reći nakon ovih riječi legendarnog Švicarca?

12. 06. 2024 - 07:40
0
Shares

Rodžer Federer (Roger) će zauvijek ostati upamćen kao jedan od najboljih tenisera svijeta, a sada je otvorio dušu i govorio o Novaku Đokoviću.

Federer je u svojoj bogatoj karijeri osvojio 20 Gren slemova, ali ga je Đoković prestigao (24). Švicarac se prisjetio njihovog prvog okršaja, koji je odigran u Monaku sada već davne 2006. godine (2:1).

"Ne treba nam niko pored Rafe i Rodžera"
- Igrao sam sa njim u Monaku prvi put i kada sam izašao sa terena pomislio sam: "Da, okej je". Iako je se oko njega već dizala galama, nisam bio u potpunosti ubijeđen. Mislim da mu nisam ukazao poštovanje koje zaslužuje zbog tehničkih mana. 

Mislio sam da Novak ima ekstremno čvrst stisak u forhendu, dok njegov bekhend nije bio fluidan kao danas. Potom je "ispeglao" te stvari i postao nevjerovatno čudovište od igrača koje je danas - rekao je Federer.

Kaže kako pretpostavlja da je on pokvario zabavu navijača Rafe i Rodžera.

Loše shvaćen
-  Kada je on došao mnogo ljudi je pomislilo: "Gledaj, ne treba nam treći tip. Sretni smo sa Rodžerom i Rafom". Federerovi navijači ga na početku nisu baš voljeli. Onda je Novak istupio sa svojom snažnom ličnošću i nevjerovatnom željom da pobijedi po svaku cijenu - dodao je on.

Potom je rekao kako je Đoković jako loše shvaćen u javnosti i medijima.

- Gledam dalje od medija i vidim kakav je čovjek. Ako oduzmem njegovu igru, ko je on? Koje su njegove životne vrijednosti. Znam da mnogo vodi računa o svojoj porodici - poručio je Federer za britanski "The Telegraph".

Učitaj još novosti