10. 06. 2024 - 08:38
BH VEZNJAK HARIS HAJDAREVIĆ PRAVI TRANSFER KARIJERE:...
907
Shares
BH VEZNJAK HARIS HAJDAREVIĆ PRAVI TRANSFER KARIJERE: Najvjerovatnije napušta Kasimpašu

BH VEZNJAK HARIS HAJDAREVIĆ PRAVI TRANSFER KARIJERE: Najvjerovatnije napušta Kasimpašu

10. 06. 2024 - 08:38
0
Shares

Nakon sjajne sezone u Turskoj, bh. veznjak Haris Hajradinović igrao je i dvije prijateljske utakmice u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, te se dodatno preporučio za transfer karijere o kojem se već mjesecima priča.S 14 asistencija Haris Hajradinović je minule sezone bio drugi asistent turske Super Lige. Više od njega imao je samo Mertens (16), dok se na 14 zaustavio i Tadić. 

Dodao je naš veznjak i pet pogodaka, te je tako najzaslužniji fudbaler što će Kasimpaša sljedeće sezone igrati Evropu.

Dobre igre su mu u novembru 2023. godine donijele povratak u reprezentaciju kod Save Miloševića, te je na dvjie utakmice protiv Luksemburga i Slovačke također sjajno iskoristio šansu i upisao dvije asistencije.Već prije nekoliko mjeseci počele su špekulacije o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru, a najrealnije opcije za sada su odlazak u englesku Premier ligu ili italijansku Seriju A.

Sudbina je tako htjela da sezonu završi utakmicama baš protiv Engleske i Italije i može se reći da se dodatno preporučio klubovima iz ove dvije zemlje.Naša reprezentacija upisala je poraze protiv u ovom trenutku zvanično dvije najbolje selekcije Evrope (prvak i viceprvak), Hajradinović je obje igrao od prve minute i bio vrlo dobar.

Naročito se to može reći za utakmicu protiv Italije, gdje je malo sreće nedostajalo da postigne i pogodak i našu selekciju dovede u vodstvo sinoć u Empoliju. Donnarumma mu je jednom odbranio, a jednom mu je šut blokiran.

On je i prošlog ljeta bio nadomak Italije, htio ga je Udinese, a sada se kao zainteresovani tim najviše spominje Lazio. Što se Engleske tiče, spominje se potencijalni odlazak u Brentford.

 

Učitaj još novosti