10. 06. 2024 - 07:40
BARBAREZ NAJAVIO NOVE PROMJENE NAKON SINOĆNJEG PORAZA : "Nakon...
907
Shares
BARBAREZ NAJAVIO NOVE PROMJENE NAKON SINOĆNJEG PORAZA :

BARBAREZ NAJAVIO NOVE PROMJENE NAKON SINOĆNJEG PORAZA : "Nakon Lige nacija bit će to neka nova Bosna i Hercegovina"

10. 06. 2024 - 07:40
0
Shares

Selekcija Bosne i Hercegovine izgubila je od Italije od 1:0. Ipak, Sergej Barbarez presretan je jer je u 10-ak dana uspio stvoriti zajedništvo u ekipi.

"Pod nekim sam emocijama još uvijek. Bilo je predivno večeras biti ovdje, biti dio ove ekipe. Igrali smo protiv možda i dvije najjače ekipe u Evropi trenutno. Možda nekih 30 minuta u Engleskoj i danas u periodima 5-10 minuta, gdje nismo dobri bili, to je to. To je taj put o kojem govorim. Ove utakmice su bogatstvo za našu ekipu. Termin je neugodan, ali drago mi je da sam isprobao veliki broj igrača. Ne mogu reći da sam zadovoljan, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga", rekao je Barbarez.
"Plan je uvijek da dobijemo. Neće mi biti dosadno da ponavljam da trebamo biti realni. Znamo gdje smo i koliko utakmica smo izgubili. Ovo je neki novi put, neke su nove ideje. Uvjereni smo da ovi momci mogu to. Duh se rodio u ovih 10 dana, to se vidilo nakon utakmice. To je ono što nas čini sretni. Prvi plan je uspio, da ih spojimo i da imaju još veću želju da igraju za reprezentaciju."

Nikola Vasilj i Kenan Pirić su odradili jako dobar posao na golu protiv Engleske i Italije."Obojica su bili na visini zadatka. I Nikola u Engleskoj pored tri primljena gola, danas i Kenan. Danas smo htjeli igrati malo više od golmana, da se igra. Ne bih sad izdvojio samo njih dvojicu, bilo je dosta dobrih momenata od svih igrača, kako su prihvatili ideju, kako su se uklopili. Nije lako u ovom trenutku igrati za reprezentaciju, ali oni su pokazali da to žele."

"Ovih 12 dana je bilo neopisivo uzbudljivo. Momci su se razvili u nekom segmentu volje, želje, zajedništva. To nas nije krasilo. Ružno je porediti neke stvari, ali takve su činjenice bile."

Zadovoljan je Barbarez radom i trudom svih u reprezentaciji.

"Nijedna odbrana ne može igrati dobro ako ne igra čitav tim dobro. Toliko momaka iz veznog reda se žrtvovalo večeras i ja im skidam kapu na voljnom momentu. Večeras nam je bila ideja igrati hrabro. Pokazali smo to, imali smo tri dobre šanse. Hrabrost koja se nadovezuje na zajedništvo je neki plan za budućnost i s tim sam zadovoljan."Za kraj selektor je obećao da će nakon Lige nacija i utakmica koje slijede navijači vidjeti neku novu Bosnu i Hercegovinu.

"I nas treba pohvaliti. Poslali smo dva štopera u napad. Samo se tako može napredovati. Nažalost, nije ga dao. Iako bi to bilo izjednačenje, bilo bi mi to previše euforije da smo ga zabili. Želim da sve bude po redu. Dosta pozitivnog se desilo. Poslije Lige nacija ove godine bit će to neka nova Bosna i Hercegovina", poručio je selektor Barbarez.
Istakao je selektor da još uvijek trebamo biti realni kada su rezultati u pitanju.

Učitaj još novosti