08. 06. 2024 - 11:50
MBAPPE DOBIO KROSOVU SOBU: Kada izađe na balkon, shvatiće da...
907
Shares
MBAPPE DOBIO KROSOVU SOBU:  Kada izađe na balkon, shvatiće da je Real druga dimenzija

MBAPPE DOBIO KROSOVU SOBU: Kada izađe na balkon, shvatiće da je Real druga dimenzija

08. 06. 2024 - 11:50
0
Shares

Real Madrid je konačno uspio u namjeri da dovede Kyliana Mbappea, koji će nakon završetka Eura biti predstavljen na Santiago Bernabeuu.Nikada Mbappe nije krio da je navijač Reala i da mu je želja igrati u bijelom dresu. Na kraju je sapunica okončana tako što je PSG-u saopštio da odlazi ovog ljeta, da bi se ubrzo ispostavilo da će kao slobodan igrač potpisati za španskog i evropskog prvaka.

A Florentino Perez je moćnik koji zna kako pridobiti potpis tako sjajnog igrača i tako velike zvijezde. Mbappeu je dao 150 miliona eura bonusa, omogućio da postane jedan od najplaćenijih igrača u timu, dao razne pogodnosti, a sam doček je - kraljevski.Unatoč tome što ga još nisu službeno predstavili navijačima, pa čak ni objavili njegovu fotografiju u slavnom bijelom dresu, u klubu su se već pripremili za njegov dolazak tako što su njegovo ime prikovali na vrata vlastite sobe u trening centru Valdebebas.

Ova diskretna, ali znakovita gesta zabilježena je u videu koji je podijelio Diego Mengual iz Conexion Deportiva. Video prikazuje luksuznu sobu koju će Mbappe koristiti, bilo da treba prespavati između treninga, odmarati se ili se jednostavno osvježiti. Soba nudi zadivljujući pogled na terene za trening sa svog balkona, pridodajući šarmu Mbappeovog novog okruženja. Zanimljivo je da je ova soba ranije pripadala legendi Real Madrida Toniju Kroosu, koji je odigrao svoju posljednju utakmicu za klub. Prijelaz sobe s Kroosa na Mbappea simbolizira prijenos u novu eru, jer se klub veseli utjecaju koji će imati mlada francuska superzvijezda.

A Kroos je u 10 godina postao istinska legenda Reala. Nedavno je osvojio Ligu prvaka i na najbolji način završio svoju priču, a koju će tek započeti 25-godišnji Mbappe, koji bi u tandemu sa Viniciusom i Endrickom te Rodrygom mogao i trebao da bude najjači napad na svijetu.

Mbappeove brojke iz Pariza su impresivne, trebalo bi da u Madridu nastavi s njima, ali naravno uvijek postoji strah da bi se mogle dogoditi neke nepredviđene stvari. Uostalom, postoji dosta dobrih primjera kako neki vrhunski igrači "nestanu" kada dođu u Real.Ove sezone je Mbappe odigrao 29 ligaških mečeva i postigao 27 golova te je bio najzaslužniji što je PSG došao do titule. Bivši svjetski prvak je osvojio čak sedam titula u Francuskoj, a u Madridu ima jednu želju - biti prvak Evrope.

Real je čak 15 puta osvajao ovo prestižno klupsko takmičenje, ali Mbappe još nijednom i nada se da će se to sada promijeniti. No, sada će njegov fokus biti strogo na Euro i francusku reprezentaciju, koja se uz Englesku smatra jednim od glavnih favorita za osvajanje trofeja.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti