07. 06. 2024 - 13:24
U Španiji se čude, a u Hrvatskoj slave: Mlada zvijezda...
907
Shares
U Španiji se čude, a u Hrvatskoj slave: Mlada zvijezda Barcelone ne ide na Evropsko prvenstvo!

U Španiji se čude, a u Hrvatskoj slave: Mlada zvijezda Barcelone ne ide na Evropsko prvenstvo!

07. 06. 2024 - 13:24
0
Shares

Španski selektor Luis De la Fuente objavio je danas konačan spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, te je napravio poprilično iznenađujući izbor pogotovo kada je u pitanju mlada zvijezda Barcelone. De la Fuenta je još prošlog mjeseca objavio širi spisak igrača koje je pozvao na pripreme za Evropsko prvenstvo, ali je bilo jasno da neće za sve njih biti mjesta na ovom velikom takmičenju.

Nakon nekoliko sedmica rada i prijateljske utakmice utakmice protiv Andore koju je Španija dobila sa 5:0 selektor ove reprezentacije odlučio je da skrati spisak i saopšti 26 imena koja idu u Njemačku.

De la Fuente je uspio da iznenadi špansku javnost jer je odlučio da na Evropsko prvenstvo neće voditi mladog štopera Paua Cubarsija koji je ove sezone oduševio svojim igrama u dresu Barcelone.No, na kraju je Cubarsi bio među trojicom igrača koja su "otpala" za EP što je poprilično iznenađujuć potez selektora Crvene furije.

Pored Cubarsija na Evropsko prvenstvo u Njemačku neće ići još Marcos Alonso iz Atletico Madrida i Aleix Garcia iz Girone koji je također imao sezonu iz snova, ali očito ni to nije bilo dovoljno da bude u avionu za Njemačku.Također, zanimljivo da je Cubarsi bio među najboljim igračima u meču protiv Andore gdje je igrao prvo poluvrijeme, te su u Španiji bili sigurni da Barcelonin tinejdžer ide na EP, ali na kraju je De la Fuente odlučio drugačije, te Cubarsija nema na konačnom spisku.

Golmani: David Raya, Unai Simon, Alex Remiro.

Odbrana: Aymeric Laporte, Robin le Normand, Nacho Fernandez, Alejandro Grimaldo, Dani Carvajal, Jesus Navas, Marc Cucurella, Dani Vivian.

Vezni red: Rodri, Martin Zubimendi, Mikel Merino, Fabian Ruiz, Pedri, Fermin Lopez, Alex Baena.Napad: Alvaro Morata, Lamine Yamal, Nico Williams, Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Joselu, Ferran Torres, Ayoze Perez.

Španci se na EP nalaze u najtežoj grupi u kojoj su još Hrvatska, Italija i Albanija. Prvi meč igraju 15. juna u Berlinu protiv Hrvatske, a zatim slijede okršaji s Italijom (20. juni) i Albanijom (24. juni).

Također, prije odlaska za Njemačku ekipa Španije sutra će odigrati i posljednju pripremnu utakmicu, a protivnik im je Sjeverna Irska.

Utakmica se igra na Palma de Mallorci s početkom u 21:30 sati.

Učitaj još novosti