07. 06. 2024 - 13:01
Detektovan rušilac Dinama?! Kalinić već odabrao trenera za...
907
Shares
Detektovan rušilac Dinama?! Kalinić već odabrao trenera za Hajduk, navijači uveliko slave

Detektovan rušilac Dinama?! Kalinić već odabrao trenera za Hajduk, navijači uveliko slave

07. 06. 2024 - 13:01
0
Shares

U Hajduku su razočarani nakon još jedne neuspješne sezone u kojoj su bili jesenji prvaci, ali nisu dočekali titulu na koju čekaju od 2005. godine, pa su očekivano spremne velike promjene tokom ljeta.

Hajduk je dobio novog predsjednika i novog sportskog direktora, ali se čeka i na novog trenera. Kako sada stvari stoje, izbor je pao i to na slavnog trenera iz Serije A.

Mislav Karoglan je napustio Hajduk, a pozicija trenera privremeno je pripala Juri Ivankoviću, a novi sportski direktor Nikola Kalinić radi na pronalasku osobe koja će Splićanina vratiti osmjeh na lica i donijeti trofeje.

Cilj je da se u prvih sedam dana pronađe novi trener. Spominjali su se mnogi treneri, čak i neki inostrani i slavni bivši fudbaleri kao Gennaro Gattuso, a Dalmationski portal navodi da je sada Ivan Jurić najbliže užarenoj klupi.Podsjetimo, Jurić je bez posla od kraja netom završene sezone, kada je otišao s klupe Torina. Piše se kako ima brojne ponude da ostane u Italiji, no već nekoliko puta u posljednje vrijeme je viđen u Splitu. Navijači Hajduka smatraju da je to pun pogodak, pa se nadaju da je konačno došao "rušilac moćnog Dinama" i neko ko će prekinuti dominaciju Modrih u domaćem prvenstvu.

Jurić je prije Torina radio u Veroni, Genoi, Crotoneu i Mantovi. Kao igrač je karijeru počeo u Hajduku i naravno za "bile" ga vežu posebne uspomene, tako da bi se mogao vratiti na Poljud kao trener.

Uz Hajduk su se vezala još neka trenerska imena, čak i Marek Papszun koji je vodio Rakow s kojim je bio prvak Poljske.

Kandidatom se smatrao i bivši stoper Anthony Popović koji ima hrvatsko državljanstvo i trenutno se nalazi u Australiji. Radi u Melborneu vodeći Victory, ali ga se povezivalo sa Splićanima.Ipak, čini se na kraju da bi Jurić bio pravi potez i svakako trener kojeg bi rado svi navijači Hajduka voljeli gledati na klupi svog tima.

Na kraju, kome god pripadne ta uloga, neće mu biti lako jer će se opet voditi žestoka bitka s Hajdukom i Rijekom u HNL-u, a bit će tu i izazovan nastup u Konferencijskoj ligi.

Učitaj još novosti