03. 06. 2024 - 12:55
MODRIĆ SE SUTRA PRIKLJUČUJE REPREZENTACIJI HRVATSKE: Jedan...
907
Shares
MODRIĆ SE SUTRA PRIKLJUČUJE REPREZENTACIJI HRVATSKE:  Jedan podatak digao na noge cijelu Hrvatsku!

MODRIĆ SE SUTRA PRIKLJUČUJE REPREZENTACIJI HRVATSKE: Jedan podatak digao na noge cijelu Hrvatsku!

03. 06. 2024 - 12:55
0
Shares

Luka Modrić u subotu je po šest put osvojio titulu Lige prvaka u svojoj karijeri, a već sutra priključit će se reprezentaciji Hrvatske na pripremama za Evropsko prvenstvo. Hrvati slave što je Modrić s Real Madridom ponovno na krovu Evrope, no jedna stvar im posebno daje optimizam pred odlazak u Njemačku.Real Madrid je u subotu na Wembleyju sa 2:0 pobijedio Borussiju Dortmund u finalu Lige prvaka što je za kraljevski klub 15. titula prvaka Evrope, a za nevjerovatnog Luku Modrića je to šesti trofej ovog takmičenja.

Iako ima već 38 godina Modrić je i ove sezone pokazao da još uvijek igra na vrhunskom nivou, te osvajanje trofeja Lige prvaka najbolji je pokazatelj da iskusni Hrvat ne razmišlja o odlasku u penziju.

Za Modrića nema odmora nakon duge sezone u Real Madridu jer će se on već sutra priključiti pripremama reprezentacije Hrvatske za Evropsko prvenstvo gdje će sigurno biti glavna uzdanica Vatrenih.Hrvatska je pripreme počela prošle sedmice, a izabranici Zlatka Dalića večeras na Rujevici u Rijeci igraju prijateljski susret protiv Sjeverne Makedonije.

Jasno je da Dalić u ovom meču neće računati na Modrića koji sutra stiže u Rijeku, a u sastavu neće biti ni Mario Pašalić i Marcelo Brozović koji su također zbog klupskih obaveza tek danas stigli u kamp reprezentacije.Međutim, jasno je da je najbitnije da se Modrić sada koliko-toliko odmori, te nema sumnje da će pun elana stići u reprezentaciju pred nastup na još jednom velikom takmičenju.

No, ono što posebno budi optimizam navijača u Hrvatskoj da mogu i u Njemačkoj doći do dobrog rezultata i medalje jeste činjenica koja je vezana upravo za Modrića i osvajanje Lige prvaka.Naime, poznato je da su Hrvati osvajali medalje 2018. i 2022. godine na Mundijalima. U Rusiji su bili srebreni dok su u Kataru osvojili bronzu, a sada se navijači nadaju da će se trend nastaviti jer je glavni uslov ispunjen, a to je da Modrić osvoji Ligu prvaka prije toga.

Modrić je 2018. i 2022. godine s Kraljevima bio prvak Evrope, a potom je i s reprezentacijom Hrvatske dolazio do medalja na Svjetskom prvenstvu.

Učitaj još novosti