02. 06. 2024 - 17:41
Ludnica u Istanbulu zbog dolaska Josea: "Prevoze ga u...
907
Shares
Ludnica u Istanbulu zbog dolaska Josea:

Ludnica u Istanbulu zbog dolaska Josea: "Prevoze ga u helikopteru, samo žele da mu pokažu..."

02. 06. 2024 - 17:41
0
Shares

Jose Mourinho je bio bez posla otkako je napustio Romu u januaru ove godine, a sada se vraća fudbalu, pošto je postigao dogovor sa Fenerbahčeom.

Turski velikan potvrdio je iznenađujuće imenovanje Mourinha na mjesto trenera. 61-godišnji Portugalac spreman je za još jedan veliki izazov i bit će mu glavni cilj da osvoji titulu u Turskoj (Fener zadnji put prvak 2014.) te da se plasira u grupnu fazu Lige prvaka.

Bivši trener Chelseaja, Manchester Uniteda i Tottenhama zamijenit će Ismaila Kartala, a navodno mu je klub spreman dati budžet od čak 100 miliona eura za ovoljetne transfere.

Imenovanje Moua za trenera se naširoko pratilo jer je klub objavio video u subotu kasno navečer u kojem je 61-godišnjak rekao "Vidimo se sutra u Kadikoyu i krenimo zajedno na naše putovanje."

U nedjelju je klub objavio sliku na društvenim mrežama sa slikom portugalskog trenera Mourinha i riječima “The Special One. Dobrodošli u Fenerbahce”.

Klub je također objavio da će njihov stadion biti otvoren za navijače koji mogu prisustvovati i gledati ceremoniju potpisivanja u nedjelju navečer.

Mourinho je u Istanbul stigao direktno iz Londona, gdje je pratio finale Lige prvaka Real Madrid - Borussia Dortmund (2:0). Na aerodromu su ga dočekali najvažniji ljudi iz uprave Fenera, a on se pristao slikati sa navijačima koji su ga satima čekali.

Umjesto u automobilu, Mourinho je aerodrom napustio u helikopteru. Turski novinari tvrde da su donijeli ovu odluku kako bi izbjegli jurnjave na prometnim ulicama Istanbula, ali i zato što su htjeli novom gestom pokazati da mogu platiti sve što poželi i da pokažu slavnom treneru ko su zapravo i koliko su moćni. Pogotovo jer je jasno da će uslijediti bjesomučna kupovna groznica.

Fener je deseta momčad u karijeri Josea Mourinha, nakon Benfice, Uniao de Leirije, FC Porta, Chelseaja, Intera iz Milana, Real Madrida, Manchester Uniteda, Tottenhama i AS Rome. Turski tim završio je na drugom mjestu prvenstva, tri boda iza prvaka Galatasaraya i igrat će u drugom pretkolu Lige prvaka.

Očekuje se da slavni trener dobije 20 miliona eura godišnju platu i naravno najplaćeniji je trener u Turskoj, prenosi Sportsport.ba

Učitaj još novosti