02. 06. 2024 - 16:21
Ancelotti usred izjave prekinuo novinara pa počeo pjevati i...
907
Shares
Ancelotti usred izjave prekinuo novinara pa počeo pjevati i zauvijek

Ancelotti usred izjave prekinuo novinara pa počeo pjevati i zauvijek "kupio" sve navijače Reala

02. 06. 2024 - 16:21
0
Shares

Fudbaleri Real Madrida ostvarili su pobjedu pred više od 85 hiljada ljudi u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Konačan rezultat bio je 2:0 za Kraljeve.

Bilo je ovo deveto finale u ovom formatu za Real Madrid u Ligi prvaka, te su ostvarili pobjede u svih devet utakmica, a ulupno je tim iz Madrida prvak Evrope postao po 15. put.

Prvi udarac vidjeli smo u 12. minuti. Valverde se odvažio na udarac s distance, ali lopta je otišla visoko preko gola Kobela.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dosta boljoj igri Borussije Dortmund koja je propustila nekoliko sjajnih šansi da dođe do vodstva protiv Real Madrida.

Drugo poluvrijeme je bolje otvorio Real Madrid. Toni Kroos je šutirao s lijevog ugla kaznenog prostora, u same rašlje je to išlo, ali Kobel brani.

Real Madrid dolazi do prednosti u 74. minuti. Toni Kroos iz kornera pronalazi Danija Carvajala, a ovaj pogađa za prednost Kraljeva.

Do drugog pogotka Real Madrid dolazi u 83. minuti. Velika greška Maatsena je to bila, poklonio je loptu Bellinghamu, a akciju završava Vinicius Junior i to bi vjerovatno bilo to.

Jako zanimljivo je bilo nakon utakmice, a vrlo simpatična scena viđena je dok je Carlo Ancelotti davao jednu od izjava.

Novinara je zanimalo šta je Ancelotti rekao svojim igračima u svlačionici na poluvremenu.

"Rekao sam im da ne gube loptu toliko. Puno smo gubili u prvom poluvremenu, a oni su opasni iz tranzicije", rekao je Ancelotti.

U tom trenutku u pozadini se čula navijačka pjesma Real Madrida, a novinar je reako "poslušajte ovu atmosferu".

Nije uslijedio odgovor Ancelottija nego pjesma. Bez imalo oklijevanja Ancelotti je zapjevao i sigurno tako na još jedan način zauvijek "kupio" navijače ovog kluba.

 

Učitaj još novosti