25. 05. 2024 - 15:14
"City nikad neće biti velik kao United! Ne može u istu...
907
Shares

"City nikad neće biti velik kao United! Ne može u istu rečenicu ni s Realom, Barcom, Liverpoolom..."

25. 05. 2024 - 15:14
0
Shares

Nekadašnji engleski fudbaler Jamie O'Hara (37) tvrdi kako Manchester City nikad neće biti veliki klub kao što je to njihov gradski rival United.Manchester City u proteklih 10 godina dominira engleskim fudbalom. Čak sedam puta su u tom periodu osvojili Premiership, a u međuvremenu je stigao i toliko željeni trofej Lige prvaka.

Ipak, Građani nemaju preveliku podršku od strastvenih ljubitelja fudbala. Mnogi su mišljenja kako kao klub Manchester City nikada neće biti velikan.

Takvo mišljenje ima i nekadašnji engleski fudbaler Jamie O'Hara. On je govorio pred današnje finale FA Kupa između gradskih rivala Cityja i Uniteda i za njega nema dileme - Manchester United će uvijek biti veći klub."Manchester City nikad neće biti velik kao Manchester United, pa čak i da osvoje šest trofeja Lige prvaka. Isto ću reći i kada budem na samrti. Garantujem vam da će i tada United biti veći od Cityja", rekao je O'Hara.

On je poručio kako se tim poput Cityja jednostavno ne može porediti s fudbalskim velikanima."Ne možete porediti City s Real Madridom, Barcelonom, Liverpoolom... City je klub jedne države i imaju Pepa Guardiolu. Međutim, to će se promijeniti", poručio je O'Hara.Manchester City je u vlasništvu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Klub su bogati Arapi preuzeli 2008. godine i investirali su ogromne cifre.

Građani su od prosječnog kluba postali jedan od najboljih klubova svijeta, te dominiraju engleskim fudbalom.

Sve je počelo titulom prvaka 2012. godine nakon pune 44 godine čekanja, a zatim su se trofeji redali jedan za drugim.U arapskoj eri osvojena je i Liga prvaka (2022/2023), tri trofeja FA Kupa, pet puta je podignut trofej EFL Kupa, te tri puta Community Shielda.

Također, osvojen je UEFA Super kup, te FIFA Svjetsko prvenstvo za klubove.

Učitaj još novosti