25. 05. 2024 - 14:28
Bayern se rješava sedam nogometaša čija vrijednost se...
907
Shares
Bayern se rješava sedam nogometaša čija vrijednost se procjenjuje na 340 miliona eura

Bayern se rješava sedam nogometaša čija vrijednost se procjenjuje na 340 miliona eura

25. 05. 2024 - 14:28
0
Shares

Bayern iz Minhena je nakon 11 uzastopnih titula prvaka Njemačke, upravo završenu sezonu okončao tek na trećem mjestu, a iz Kupa ga je izbacio drugoligaš.Jedino se Bavarci nisu osramotili u Ligi prvaka gdje ih je Real Madrid teškom mukom izbacio u polufinalu što nikoga nije utješilo u Bavarskoj.

Trener Thomas Tuchel će otići iz kluba, a za njim će čak sedam zvijezda bavarskog kluba čija vrijednost se procjejnjuje na 340 miliona eura, javlja ugledni Bild.

Serge Gnabry je glavni kandidat za prodaju budući da je prečesto povrijeđen pa zbog potrganih mišića ne ide na Euro. Ipak, Bavarci će imati problem da ga se riješe jer ovaj 28-godišnjak ima platu od čak 20 miliona eura.

I Kingsley Coman je u sličnoj situaciji kao i Gnabry. Često je povrijeđen, a pokazuje premalo. Ima ugovor do 2027. godine i vrijednost mu je 65 miliona eura, a ako Bayern pronađe zainteresovanog kupca, dobit će bogatstvo.

Njemački reprezentativac Joshua Kimmich ima ugovor do ljeta iduće godine i Bayern bi ga sada prodao kako bi zaradio novac na njemu, a pored njega Bavarci se žele riješiti i Leona Goretzke kako bi doveli Frenkieja de Jonga.

Dayot Upamecano je završio na klupi, a Bavarci više ne računaju na njegove usluge te ga se žele riješiti u ljetnom prelaznom roku.

Alphonso Davies "flertuje" s Realom, a igre su mu sve gore i gore. Bayern želi produžiti ugovor koji traje do ljeta 2025. godine, ali kanadski reprezentativac traži previše novca pa je rastanak izvjestan ovog ljeta.

I konačno, Noussair Mazraoui je povrijeđen toliko često pa je Bayern morao na zimu dovesti Sachu Boeyja iz Galatasarayja.

Očekuje se povratak i Josipa Stanišića pa je marokanski nogometni reprezentativac izuzetno blizu odlaska iz najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Učitaj još novosti