25. 05. 2024 - 13:24
Motta odobrio, merkato je počeo - Juventus "završio" dovođenje...
907
Shares
Motta odobrio, merkato je počeo - Juventus

Motta odobrio, merkato je počeo - Juventus "završio" dovođenje najboljeg golmana Serie A

25. 05. 2024 - 13:24
0
Shares

Nije baš najbolja sezona iza fudablera Juventusa, a razlog je naravno taj što nisu uspjeli da osvoje titulu u domaćem prvenstvu.Ovu sezonu Juventus će završiti na trećem mjestu iza Milana i Intera koji je prvak Italije za ovu sezonu. Samim tim izborili su nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Svima je jasno da će Juventus morati nešto mijenjati u ekipi kako bi bili se uspjeli uključiti u borbu za titulu u domaćem prvenstvu, ali i kako bi se borili za trofej u Ligi prvaka.

Novi trener Juventusa od naredne sezone biti će Thiago Motta, čovjek kojie je sa Bolognom uspio izboriti nastup u Ligi prvaka, ali tamo će ovaj klub voditi neko drugi.A upravo Thiago Motta dao je odobrenje upravi Juventusa da završe transfer najboljeg golmana Serie A u ovoj sezoni. Radi se o Micheleu Di Gregoriu.Svoju karijeru kreuo je u omladinskom timu Intera, a zatim je igrao za Novaru, Pordenone i Monzu.

Ove sezone branio je na 33 utakmice za Monzu, te je primio 35 golova, a na 14 utakmica sačuvao je svoju mrežu netaknutom.

Učitaj još novosti