25. 05. 2024 - 10:24
GUBI STATUS LEGENDE CITYJA?! Kompany po preuzimanju Bayerna...
907
Shares
GUBI STATUS LEGENDE CITYJA?! Kompany po preuzimanju Bayerna dovodi jednu od najvećih Guardiolinih želja ovog ljeta

GUBI STATUS LEGENDE CITYJA?! Kompany po preuzimanju Bayerna dovodi jednu od najvećih Guardiolinih želja ovog ljeta

25. 05. 2024 - 10:24
0
Shares

Čelnici minhenskog Bayerna spremaju se za život nakon Thomasa Tuchela, obzirom da njemački stručnjak nije želio nastaviti saradnju sa velikanom svoje zemlje.

Brojni treneri dovodili su se u vezu sa Bayernom kroz proteklih nekoliko sedmica, ali su navodno redom odbijali posao na Allianz Areni zbog poprilično komplikovane situacije u kojoj se ‘Bavarci’ nalaze.

Na kraju je izbor pao na trenera Burnleyja, Vincenta Kompanyja, iako je mladi stručnjak sa svojim timom ove sezone iz Premier lige ispao u niži rang, Championship.

Fabrizio Romano tvrdi da Kompany već zna koga želi kao prvo pojačanje, ali zbog toga neće biti nimalo sretni u njegovom nekadašnjem timu u kojem uživa status legende, Manchester Cityju.

Naime, Belgijanac je već krenuo u razgovore sa Danijem Olmom, te ga želi “ukrasti” od popularnih ‘Građana’ i njihovog trenera Pepa Guardiole, čija je pomenuti ofanzivac velika želja.

Iako su ga mnogi već vidjeli u dresu Ciyja, izgleda da će fantastični Olmo na kraju ostati u Bundesligi i zaigrati za Bayern pod trenerskom palicom legendarnog defanzivca. Na njegovog prodaji bi RB Leipzig mogao zaraditi i do 70 milijuna eura…

Učitaj još novosti