25. 05. 2024 - 09:46
Španska Marca i AS tvrde - Ljekarski pregledi već odrađeni,...
907
Shares
Španska Marca i AS tvrde - Ljekarski pregledi već odrađeni, nekadašnji igrač Zrinjskog ide u Primeru

Španska Marca i AS tvrde - Ljekarski pregledi već odrađeni, nekadašnji igrač Zrinjskog ide u Primeru

25. 05. 2024 - 09:46
0
Shares

Nekadašnji golman Zrinjskog Dino Horkaš nalazi se na Kanarskim ostrvima i gledao je utakmicu svog budućeg tima protiv Betisa. Tako barem tvrde španski mediji među kojima prednjače novniar AS-a i Marce.Dino Horkaš se prema pisanju španskog AS-a nalazi jako blizu potpisa za španski Las Palmas, te bi navodno sve trebalo biti finalizirano u narednim danima.

Horkaš je pratio utakmicu svog budućeg kluba i Betisa, a kako tvrde novinari Marce ljekarski pregledi su već završeni.

Kako stvari stoje od naredne sezone ćemo nekadašnjeg golmana Zrinjskog i Posušja gledati u ligi petice, tačnije u Primeri kako brani boje Las Palmasa.Iza Horkaša je sjajna sezona u Plovdivu gdje je branio jako dobro. Na kraju se odlučio da je vrijeme za iskorak i odlazak iz ovog kluba.Nakon što je svoju odluku saopštio čelnicima ovog kluba oni su odlučili da ga skinu sa mjesta prvog golmana, te posljednja dva mjeseca nije branio.

Horkaš je osim Zrinjskog i Posušja nosio dres Dinama, te Varaždina, a sada ga čeka veliki iskorak u karijeri.

U korist Las Palmasu naravno ide i to što će Horkaš stići bez da moraju platiti neku odštetu za njega, a on će se za mjesto prvog golmana boriti sa Aaronom Escandellom koji ove sezone gotovo da nije ni branio.Uoči posljednjeg kola ove sezone Las Plamas se nalazi na 15. mjestu na tabeli i uspjeli su da izbore opstanak u ligi.

Kada je riječ o tekućoj sezoni Las Palmas će svoju posljednju utakmicu odigrati na domaćem terenu protiv Alavesa, a zatim ih čeka odmor do priprema za narednu sezonu.

Učitaj još novosti