25. 05. 2024 - 07:49
Musa MVP polufinala, pohvalio ga i Bartzokas: Taman se vratimo...
907
Shares
Musa MVP polufinala, pohvalio ga i Bartzokas: Taman se vratimo pa Džanan pogodi teške šuteve

Musa MVP polufinala, pohvalio ga i Bartzokas: Taman se vratimo pa Džanan pogodi teške šuteve

25. 05. 2024 - 07:49
0
Shares

Džanan Musa je sasvim zasluženo dobio nagradu za najkorisnijeg igrača susreta polufinala Eurolige između njegovog Reala i grčkog Olympiacosa.Musa je meč okončao sa 20 poena te tri skoka i po dvije asistencije i blokade i na kraju utakmicu završio s indeksom korisnosti do 23 što je bilo dovoljno za MVP nagradu.Na kraju utakmice je pohvalio odbranu kraljevskog tima te je istakao da se nada da će osvojiti titulu prvaka u nedjelju.

"Odbrana nas je dovela u finale, mnogo smo umorni nakon ove utakmice, ali smo ponosni zbog odlaska u finale", rekao je Musa te dodao:"Bila je čudna utakmica, ovo mi je drugi Final Four, prošli put sam bio malo nervozan, ali sam sada spreman. Nadam se da će moj tim osvojiti titulu u nedjelju".
Poslao je poruku navijačima Reala na španskom jeziku gdje je istakao da se nada odbrani naslova prvaka Evrope.

"Navijači Reala, želim vam reći da smo sretni zbog plasmana u finale, idemo po pobjedu u nedjelju i po odbranu naslova", kazao je Musa na španskom jeziku.Pohvalio ga je i trener grčkog sastava Georgios Bartzokas koji je našeg košarkaša označio kao najvažnijeg u trijumfu Kraljeva.
"Gubili smo na poluvremenu pa smo se vratili u nastavku, ali onda je na scenu stupio Džanan Musa i pogodio neke zaista teške šuteve i vratio Real na sigurnu razliku. Pored toga napravili smo nekoliko grešaka i nismo se uspjeli vratiti u potpunosti", rekao je grčki stručnjak te dodao:

"Zaista sam zahvalan svim giračima i navijačima na podršci. Dali smo sve od sebe ove sezone, ali nije bilo dovoljno za finale, no ipak smo ponosni na ovaj tim".

Real će u nedjelju u finalu igrati protiv Panathinaikosa dok će Olympiacos u meču za treće mjesto odmjeriti snage sa Fenerbahčeom.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti