23. 05. 2024 - 12:56
Noćna mora Josipa Brekala: Ostao bez svega, a najbolnije...
907
Shares
Noćna mora Josipa Brekala: Ostao bez svega, a najbolnije slijedi iduće sedmice

Noćna mora Josipa Brekala: Ostao bez svega, a najbolnije slijedi iduće sedmice

23. 05. 2024 - 12:56
0
Shares

Josip Brekalo je zimski prelazak iz Fiorentine u Hajduk napravio s nadom da će oživjeti formu, izboriti se za poziv na Evropsko prvenstvo i osvojiti barem jedan trofej s Hajdukom. Nažalost, ni jedno od toga se nije ostvarilo.Odlazak u Hajduk ispao potpuni promašaj
Nakon tjedana priče o povratku na Maksimir, Brekalo je iznenadio sve prelaskom u Hajduk. Početak na Poljudu bio je obećavajući, ali ga je povreda spriječila da pokaže svoj maksimum u ključnim utakmicama za trofeje. Dinamo je na kraju osvojio sve, a Brekalo je ostao praznih ruku.

Uprkos tome, Brekalo je bio jedan od rijetkih Hajdukovih igrača koje su navijači pohvalili u sumornom proljeću. Ipak, to nije bilo dovoljno da povrati povjerenje Zlatka Dalića i bude pozvan na Evropsko prvenstvo.

40 zlatnih medalja, ali nijedna za Brekala
Najbolniji udarac za Brekala tek bi mogao stići 29. svibnja kada Fiorentina, vlasnik njegovog ugovora, igra novo evropsko finale Konferencijske lige protiv Olympiacosa.

Viole su favoriti za osvajanje trofeja, ali Brekalo neće dobiti medalju ako ne igra u finalu. UEFA-in pravilnik je jasan: pobjednik dobiva 40 zlatnih medalja, a gubitnik 40 srebrnih.

Brekalo je u prvom dijelu sezone odigrao četiri utakmice u grupnoj fazi Konferencijske lige, ali će ostati bez medalje čak i ako Fiorentina osvoji trofej. Prošle sezone gledao je finale Konferencijske lige s klupe, a sada propušta i drugo uzastopno evropsko finale.

Hajduk želi zadržati Brekala i sljedeće sezone, ali će morati pregovarati s Fiorentinom o njegovom transferu.

Učitaj još novosti