23. 05. 2024 - 12:29
Kroos nije želio da završi kao Modrić, ali sad je otkriven...
907
Shares
Kroos nije želio da završi kao Modrić, ali sad je otkriven plan Hrvata uz jedan i krupan problem

Kroos nije želio da završi kao Modrić, ali sad je otkriven plan Hrvata uz jedan i krupan problem

23. 05. 2024 - 12:29
0
Shares

Knjiga se svela na jedno slovo. Nakon Casemira i Toni Kroos napušta Realov Bermudski trougao pa će Luka Modrić u novoj sezoni biti jedini preostali dio čuvenog veznog reda pošto je dogovorio produženje za još jednu sezonu.Kroos je zaista ostavio mnoge u nevjerici odlukom da napusti fudbal nakon Evropskog prvenstva. Uradit će to sa 34 godine i to na vrhuncu, baš kao što je i najavljivao.

U posljednjoj deceniji između Kroosa i Modrića se stvorilo ogromno prijateljstvo, najbolje tome svjedoči i srceparajuća objava osvajača Zlatne lopte koji je na emotivan način ispratio odlazak Nijemca u penziju.

Analizrajući razloge Kroosove odluke da prerano ode u penziju madridski AS navodi da Kroos nije želio da mu se desi ono što se desilo Modriću ove sezone pošto je "desetka" Kraljeva ispala iz startnih 11."Ima primjera gdje neki igrači nisu željeli otići iz fudbala kada više nisu bili igrači kao ranije. Ne želim da mi se to desi, hoću da se penzionišem na visokom nivou", govorio je Kroos.

Kroos jednostavno nikad nije ni pomislio da će trajati koliko Modrić te je odlučio da se penzioniše, dok sa druge strane Hrvat nastoji dodatno produžiti svoju karijeru.Tako u četvrtak španski list El Periodico donosi vijest kako je Modrićev plan da zaigra na Svjetskom prvenstvu 2026. godine kada bi imao 40 godina.

Modrić će ostati još jednu jednu godinu u Realu, ali onda nastaje problem šta nakon 2025. godine pošto bi i tada morao tražiti novi klub da bi dočekao Mundijal u Sjevernoj Americi i Meksiku.

Ideja kapitena Vatrenih je da mu posljednji klub u karijeri bude Real. Svoju karijeru je uspio produžiti za još jednu sezonu, međutim već za 12 mjeseci bi se mogao naći u istoj situaciji.

Španci pišu kako Modrić svake noći od svog prijatelja i profesora Kineziologije, Vlatka Vučetića, dobija plan za treningom za sljedeći dan kako bi "podmladio" svoje tijelo.Zanimljivo da Hrvat svakog dana na trening dolazi sat i pol prije neko ostali igrači kako bi obavio vježbe koje smanjuju rizik od povrede, a nakon što završi trening, onda je vrijeme za personilozvane vježbe.

Modrić je zimus bio otpisan u Realu, svi su ga vidjeli u Saudijskoj Arabiji ili MLS-u, bilo je nade i da se vrati u Dinamo. Ipak uspio je izboriti se novi ugovor. Isti izazov ga čeka i sljedeće sezone.

Učitaj još novosti