18. 05. 2024 - 08:30
Predsjednik Barcelone tjera Xavija iz kluba zbog onoga što je...
907
Shares
Predsjednik Barcelone tjera Xavija iz kluba zbog onoga što je rekao na press konferenciji

Predsjednik Barcelone tjera Xavija iz kluba zbog onoga što je rekao na press konferenciji

18. 05. 2024 - 08:30
0
Shares

Legendarni fudbaler i trenutni trener Barcelone Xavi Hernandez podigao je veliku buru izjavom koju je dao prije nekoliko dana uoči utakmice sa Almerijom. Xavijeve riječi toliko su razbjesnile predsjednika Joana Laportu da je on, prema pisanju Marce, naredio sportskom direktoru Decu da odmah počne tražiti novog trenera. 

- Navijači moraju shvatiti da ova Barcelona nije ona od prije 25 godina. Prije bi trener Barce došao predsjedniku i rekao: ‘Želim ovog igrača, i ovog, i još onog.‘ Toga više nema. No mi moramo pojačati ekipu ako ne želimo da sve ostane ovako.  bude određenih promjena u ekipi. Pokušat ćemo se nositi s Realom. Ipak, smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija jako teška, posebno u ekonomskom smislu. Nismo na istom nivou kao ostali vrhunski klubovi. Navijači to moraju razumjeti. 

To ne znači da se nećemo boriti, ali situacija je takva da su nam potrebni stabilnost i vrijeme. Pokušat ćemo sve da se iduće sezone nosimo s Realom, rekao je Xavi uoči pomenute utakmice sa Almerijom.

Laportu je navodno iznerviralo što je Xavi na sastanku održanom u kući predsjednika Barcelone govorio sve suprotno od onoga što je rekao na press konferenciji.

Kako prenosi AS, Xavi je Laporti tada poručio kako vjeruje u ekipu i da su sredstva koja ima na raspolaganju dovoljna te da je potrebno tek nekoliko lako ostvarivih promjena. 

Ovakav zaokret u mišljenju toliko je naljutio Laportu i Deca da njih dvojica nisu ni prisustvovali utakmici sa Almerijom.

Podsjetimo, Xavi je sa Barcelonom prošle godine osvojio naslov španske La Lige, ali je ove sezone isti izgubio od Real Madrida.

Također, Barcelona je od Reala izbačena i u španskom Superkupu, dok je u Kupu kralja ispala u četvrtfinalu turnira.

Šlag na tortu bila je Liga prvaka u kojoj su Katalonci eliminisani također u četvrtfinalu uprkos pobjedi nad PSG-om u prvoj utakmici.

Učitaj još novosti