18. 05. 2024 - 08:06
NEGATIVAN TREND: S koliko godina u prosjeku se Zmajevi...
907
Shares
NEGATIVAN TREND: S koliko godina u prosjeku se Zmajevi opraštaju od reprezentacije BiH?

NEGATIVAN TREND: S koliko godina u prosjeku se Zmajevi opraštaju od reprezentacije BiH?

18. 05. 2024 - 08:06
0
Shares

Mnogo bh. fudbalera oprostilo se rano od reprezentacije Bosne i Hercegovine i onda još dugo igralo klupski fudbal. U ovom članku ćemo se dotaknuti nekih igrača koji su godinama bili kostur reprezentacije ili makar bitni igrači, a onda se relativno rano oprostili.

Večeras je došla vijest da se od fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine s 33 nastupa u nogama i 33 godine na leđima oprostio Miroslav Stevanović. Jasno je da će još godinama igrati klupski fudbal i ovakva odluka dolazi kao iznenađenje.

Prije njega su to ranije ovog mjeseca učinili Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić. Pjanić ima 34 godine, a Šehić 35.

Krenimo sada malo u prošlost. Odmah nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu s 32 godine se oprostio Zvjezdan Misimović, a onda je igrao još dvije i po godine u klupskom fudbalu.
Emir Spahić se također oprostio s 33, pa se vratio na poziv Safeta Sušića i igrao do 36. godine kada je stavio tačku na i i na reprezentativnu i na klupsku karijeru.

Senad Lulić je u oktobru 2017. godine igrao svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine s 32 godine, da bi onda do 2021. godine igrao za Lazio gdje je završio karijeru.Kraj je u oktobru 2017. godine s 32 godine objavio i Vedad Ibišević i to na meču protiv Estonije, pa su onda on, Spahić i Misimović igrali zajedničku oproštaju utakmicu protiv Crne Gore u maju 2018. godine.

Nešto prije te utakmice, nakon mečeva protiv Bugarske i Senegala u martu 2018. godine, s 32 godine se oprostio i Haris Medunjanin koji i dan danas aktivno igra fudbal.

Sejad Salihović se također oprostio s 32 godine, Ervin Zukanović je rekao "dosta" s 33 godine, a fudbal igra i danas i to u Grčkoj.

Milan Đurić koji je ostao miljenik publike i koji igra s dosta uspjeha u Seriji A oprostio se u 32. godini, a šta tek reći za Edina Višću koji je s 30 digao sidro? 

Jedan od igrača koji nije objavljivao oproštajnu poruku, ali je s 31 godinom prestao da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Riječ je o Toniju Šunjiću koji se zimus iz Kine skratio u svom Zrinjskom.Od starijih igrača možemo se sjetiti Baljića koji se oprostio s 31 godinom, a sadašnji selektor, Barbarez, otišao je s 36 godina. 

Učitaj još novosti