17. 05. 2024 - 09:43
DA LI JE VRIJEME ZA RASTANAK: Nukiću na kraju sezone ističe...
907
Shares
DA LI JE VRIJEME ZA RASTANAK: Nukiću na kraju sezone ističe ugovor sa FK Tuzla City

DA LI JE VRIJEME ZA RASTANAK: Nukiću na kraju sezone ističe ugovor sa FK Tuzla City

17. 05. 2024 - 09:43
0
Shares

Pred ispadanjem u niži rang su nogometaši Tuzle City.Tuzlaci u ponedjeljak gostuju kod Zrinjskog i u slučaju poraza ili remija, ostat će bez šansi da u posljednjem kolu naprave čudo. Plemići su apsolutni favoriti i u Tuzli su toga itekako svjesni.

Ispadanje u Prvu ligu FBiH značit će i velike promjene u FK Tuzla City.

Sigurno će i primanja nogometaša biti manja, a mnogi naravno neće imati želju da nastupaju u drugom rangu bh. nogometa, ukoliko to uopšte i bude želio ovaj klub.Ugovor na kraju sezone između ostalih ističe desnom beku Ajdinu Nukiću.

Nukić će uskoro biti slobodan i gotovo sigurno krenuti u nove izazove.Iako Tuzlaci nisu briljirali, Nukić se ima čime pohvaliti. U prvenstvu je u 27 utakmica postigao i pet pogodaka te dodao dvije asistencije.

Jedan nastup dodao je i Kupu naše zemlje.

Svojevremeno je Nukić dobijao pozive i u reprezentaciju naše zemlje, ubilježio je tri nastupa i to mu je mnogo značilo.

Nije želio mijenjati klub ovaj 26-godišnjak, ali sada gotovo sigurno hoće.Već se povezuje sa nekoliko klubova iz Wwin lige, a šta će se dešavati, ostaje da se vidi već u narednim sedmicama.

Nukić je u Tuzlu City stigao u julu 2018. godine iz Slavena iz Živinica, a u Premijer ligi do sada ima čak 150 nastupa, što je svakako podatak vrijedan hvale.

Učitaj još novosti