16. 05. 2024 - 14:54
Doktorski odrađeno! Iako se ne bavi nogometom već neko...
907
Shares
Doktorski odrađeno! Iako se ne bavi nogometom već neko vrijeme, Hazard je ove sezone donio Chelseaju pet miliona eura

Doktorski odrađeno! Iako se ne bavi nogometom već neko vrijeme, Hazard je ove sezone donio Chelseaju pet miliona eura

16. 05. 2024 - 14:54
0
Shares

Nekada jedan od najboljih krilnih napadača Eden Hazard završio je igračku karijeru prije sedam mjeseci, ali zanimljive vijesti danas donosi britanski Telegraph.

Naime, iako se Hazard odavno ozbiljno ne bavi nogometom, Belgijanac je donio zaradu od 5 miliona eura Chelseaju, londonskom klubu u čijem je dresu svojevremeno briljirao.

Hazard je oproštaj od nogometa objavio u oktobru 2023. godine, ali za ovu sezonu ostao je važeći ugovor o transferu ovog igrača između Chelseaja i Real Madrida.

U ugovoru je stajala klauzula o bonusu od 5 miliona eura koji Real treba isplatiti londonskom klubu ako ove sezone dođe do finala Lige prvaka, a sada će ovaj novac biti isplaćen londonskim Plavcima.

Hazard je iz Chelseaja u Real Madrid prešao ljeta 2019. godine za 115 miliona eura, a sada će dodatnih pet miliona eura dobro doći američkim vlasnicima kako bi ispoštovali pravila finansijskog fair-playa koja su na snazi u Premier ligi.

Belgijanac je u plavom dresu odigrao 352 utakmice i postigao 110 pogodaka uz 85 asistencije, te se s pravom smatra ponajvećom legendom ovog kolektiva.

Učitaj još novosti