15. 05. 2024 - 19:33
SJAJNE VIJESTI ZA ŽELJEZNIČAR: Samir Radovac se vraća na teren...
907
Shares
SJAJNE VIJESTI ZA ŽELJEZNIČAR: Samir Radovac se vraća na teren brže od očekivanog

SJAJNE VIJESTI ZA ŽELJEZNIČAR: Samir Radovac se vraća na teren brže od očekivanog

15. 05. 2024 - 19:33
0
Shares

Veznjak Željezničara Samir Radovac (28) povrijedio se u duelu protiv GOŠK-a što je svakako zabrinulo sve u klubu sa Grbavice.Prve prognoze govorile su da je Radovac zaista u novim problemima, pogotovo kada je konačno zaigrao i potvrdio svoje kvalitete.

Očekivalo se i da ide na operaciju i da ga očekuje duža pauza, ali ipak stižu sjajne vijesti za tim sa Grbavice.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, Radovac neće trebati na operaciju, oporavak ide bolje od planiranog i trebao bi biti spreman do početka priprema i prozivke pred novu sezonu.Pomenutog veznjaka neće biti u naredna dva meča u ovoj sezoni, ali bit će spreman do prozivke koja bi trebala biti sredinom juna kada i zvanično počinju pripreme za novu takmičarsku sezonu.
U utakmicama u kojima je igrao pokazao je da se lagano vraća u prepoznatljivu formu, imao je nekoliko odličnih minuta u dresu Željezničara.
Radovac je sa FK Željezničar ugovor potpisao do ljeta 2025. godine, a posljednji angažman je imao u grčkoj ekipi FS Ilioupolis.Za Željezničar je u ovoj polusezoni odigrao osam mečeva u WWin ligi i na terenu proveo 301 minutu.

Pored pomenutog Iliuopolisa prije dolaska u Željezničara igrao je za Novi Pazar, Velež, PAS Gianninu, Olimpik i Sarajevo u kojem je i počeo karijeru.

Učitaj još novosti