12. 05. 2024 - 17:14
Navijač Borussije skinuo naljepnicu, kad je vidio šta je ispod...
907
Shares
Navijač Borussije skinuo naljepnicu, kad je vidio šta je ispod vratio ju je brzinom munje:

Navijač Borussije skinuo naljepnicu, kad je vidio šta je ispod vratio ju je brzinom munje: "S*anje"

12. 05. 2024 - 17:14
0
Shares

Gdje god putuju ultrasi nastoje da ostave trag iza sebe tako što po mostovima, zidovima i banderama ostavljaju naljepnice kluba kojeg podržavaju ili sa obilježjima navijačke grupe kojoj pripadaju. 

Jedan od navijača Borussije Dortmund je čekajući voz sa bandere odlijepio naljepnicu druge ultras grupe, ali je ekspresno shvatio da je napravio grešku.

Radi se o snimku koji na najbolje način oslikava možda i najveće rivalstvo u njemačkom fudbalu i zapravo kakva mržnja vlada između pristalica dva popularna kluba.

Naime, pristalica Žuto-crnih je skinula naljepnicu koja se nalazila na jednoj banderi. Ispod je vidio grb Schalkea 04 i odmah ju je brže bolje zalijepio. Snimak pogledajte ovdje.

Navijač kluba iz Dortmunda je tom prilikom i izrekao kratku psovku: "S*anje", što je jasan znak koliko zapravo ne voli popularne Rudare.

Rivalske klubove Borussiju Dortmund i Schalke 04 dijeli svega 35 kilometara. Riječ je o klubovima koji dolaze iz oblasti Rur i njihovo rivalstvo se smatra najžešćim u Njemačkoj.

Rudari i Milioneri trenutno prolaze kroz potpuno različit period. Dok se kraljevski Plavi bore za opstanak u Cvajti, Žuto-crni su u finalu Lige prvaka.

Njihovo rivalstvo je počelo još 1925. godine, a kada se igraju njihovi mečevi na stadionu je zaista fascinantana atmosfera sa raznim koreografijama ili pirotehničkim šouom s obje strane.

Zanimljivo da je u međusobnim duelima od ukupno 160 koliko su odigrali do sada uspješniji Schalke 04 sa 60 pobjeda, dok Borussija ima četiri trijumfa manje.

Ipak, kada su pitanju trofeji prednost ima klub iz Dortmunda sa osam titula prvaka, jednom više od Schalkea 04 te Ligom prvaka iz 1997. godine. S druge strane Rudari u svojim vitrinama imaju jedan Kup UEFA.

Oba kluba slove da imaju najlojalnije navijače u Njemačkoj pa bez obzira u kojem rangu se nalazili tribine Veltins Arene (Schalke 04) ili Signal Iduna Parka (Borussia Dortmund) su krcate i traži se karta više.

Učitaj još novosti