12. 05. 2024 - 16:07
Xavi Simons ne može da vjeruje šta mu PSG radi samo da se on...
907
Shares
Xavi Simons ne može da vjeruje šta mu PSG radi samo da se on ne vrati u Barcelonu

Xavi Simons ne može da vjeruje šta mu PSG radi samo da se on ne vrati u Barcelonu

12. 05. 2024 - 16:07
0
Shares

Xavi Simons izrazio je želju da se na ljeto vrati u Barcelonu i igra pod palicom svog idola Xavija Hernandeza, ali je Nizozemac ostao bez riječi kada je shvatio na šta je PSG spreman samo da on ne ode u katalonski klub.

Simons je ponikao u Barceloni gdje je igrao u omladinskim kategorijama, ali je na ljeto 2019. godine sve iznenadio odlukom da napusti ovaj klub i potpisao je za PSG.

Nakon što je igrao za juniore Parižana u prvi tim prebačen je početkom 2022. godine, ali pravu šansu nije dobio.

Simons je igrao prošlu sezonu na posudbi u PSV-u gdje je bio itekako zapažen, a kada je mislio da će mu to otvoriti vrata prve ekipe PSG-a prevario se. Parižani su odlučili da ga pošalju na novu posudbu, te je on završio u Leipzigu.

Ovaj 21-godišnji Nizozemac igra sjajno u Leipzigu i privukao je pažnju nekoliko evropskih klubova. U Parizu očito još uvijek ne računaju na njega, a ni sam Simons nema namjeru da se na ljeto vraća u Pariz.

Simons je otvoreno pokazao interes da se vrati u Barcelonu jer mu je želja da igra pod palicom Xavija Hernandeza, a navodno u katalonskom klubu nemaju ništa protiv dolaska ovog mladog veznjaka.

Međutim, poznato je da PSG i Barcelona uopšte nisu u dobrim odnosima što je sada shvatio i Simons jer mladi veznjak ne može da vjeruje na šta je sve Nasser Al-Khelaifi spreman samo da se on ne vrati u katalonski klub.

Mundo Deportivo je objavio da PSG želi na sve načine izbjeći Simonsov povratak u Barcelonu, te su čelnici francuskog kluba kontaktirali Leipzig kako bi pokušali uvjeriti čelnike tog kluba da otkupe ugovor mladog Nizozemca.

Navodno, PSG je spreman znatno da snizi cijenu za Simonsa i proda ga Leipzigu za 50 miliona eura samo kako on ne bi na kraju završio u Barceloni što dovoljno govori kakav odnos imaju ta dva kluba.

Takva odluka Simonsa je ostavila bez teksta jer njemu nije cilj da ostane u Leipzigu kada zna da bi mogao put Barcelone, ali povratak u katalonski klub zbog stava čelnika PSG-a čini se da će biti nemoguća misija.

Iz Leipziga poručuju da toliko novca ne mogu da priušte i spremni su da ponovo pregovaraju o posudbi, a interes za Simonsa pokazalo je i nekoliko klubova iz Premiershipa.

Međutim, Simonsov stav je jasan, a to je povratak u Barcelonu i želi da svoju budućnost riješi prije Evropskog prvenstva, prenosi Sportsport.ba

Učitaj još novosti