08. 05. 2024 - 09:54
FIFA po prvi put u historiji objavila rang listu futsal...
907
Shares
FIFA po prvi put u historiji objavila rang listu futsal reprezentacija, BiH daleko od vrha

FIFA po prvi put u historiji objavila rang listu futsal reprezentacija, BiH daleko od vrha

08. 05. 2024 - 09:54
0
Shares

FIFA do ovog maja nije imala rang listu najboljih futsal reprezentacija, već je jedina lista bila bazirana na ELO modelu kojeg je pravila specijalizovana stranica futsalworldranking.com.Bosna i Hercegovina na historijskoj FIFA futsal rang listi zauzima 54. mjesto od 139 reprezentacija svijeta u kojima se igra futsal. Poredeći sa fudbalom, to je 71 reprezentacija manje.

Zmajevi imaju 1029.9 poena, tri manje od prve reprezentacije ispred nas, Libana. Najbolja reprezentacija na svijetu je Brazil sa 1568. 41 bodom, 40 više od Portugala. Španija je na trećem mjestu sa 54 bodova manje od najbolje reprezentacije svijeta. Iran zauzima četvrto mjesto, Argentinci su peti, a onda slijede Maroko, Rusija, Kazahstan, Tajland i Francuska kao deseta reprezentacija svijeta.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je u martu poslije godinu dana dobila novog selektora. Umjesto Ive Kreze, koji je u martu prošle godine podnio ostavku stigao je Goran Melher. On je debitovao na turniru Futsal Week u Poreču, gdje je upisao dva poraza, od Venecuele i Italije, te remizirao sa Turskom.

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti