07. 05. 2024 - 22:53
Borusija Dortmund preživjela pakao "Parka prinčeva": Edin...
907
Shares
Borusija Dortmund preživjela pakao

Borusija Dortmund preživjela pakao "Parka prinčeva": Edin Terzić odveo "Milionere" u finale Lige prvaka

07. 05. 2024 - 22:53
0
Shares

Fudbaleri Borusije Dortmund su prvi finalista ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka! Oni su u revanš utakmici pobijedili PSG rezultatom 0:1, odnosno ukupnim rezultatom 0:2. 

Još jedna sjajno postavljena utakmica je ovo bila za Edina Terzića, stručnjaka porijeklom iz BiH. Potpuno je nadmudrio svog rivala, Luisa Enrikea (Enrique). 

Prepustili su igrači Borusije loptu svom rivalu i vrebali svoje šanse iz kontranapada. 

Prvi put su Parižani prijetili u 13. minuti kada je Vitinja (Vitinha) pronašao Ramosa, a on je iz okreta šutirao pored gola. 

Već šest minuta kasnije zaprijetili su i gosti. Rajerson (Ryerson) je izveo loptu iz auta Fulkrugu (Fullkrug), koji mu je vratio, da bi on onda šutirao, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

Igra se umirila, da bi u 35. minuti bile viđene po jedna šansa na obje strane. Prvo je Mbape (Mbappe) promašio loptu u petercu, da bi Adejemi (Adeyemi) nakon toga istrčao sjajnu kontru, ali udarac krilnog napadača odbranio je Donaruma (Donnarumma).

Na poluvrijeme se otišlo bez golova, ali nakon samo pet minuta viđen je ključni trenutak na ovom susretu. 

Korner je izveo Brant (Brandt), a u šesnaestercu se našao Mats Humels (Hummels), koji je glavom loptu zakucao u mrežu za vodstvo svoje, a kasnije će se ispostaviti i pobjedu ekipe. Gol "Milionera" samo je razbudio Parižane. 

Redale su se šanse u šesnaestercu, ali okvir gola je u više navrata bio saveznik Borusije. 

Pokušavali su Mbape, Mendeš, Vitinja, ali lopta nije željela ući u gol. Svaka njihova velika prilika je završavala, tako što bi udarila od okvir gola i ponovo ih razočarala. 

S druge strane, Humels je postigao još jedan gol, ali je ovaj put bio u ofsajdu. 

Ovo je još jedna "propala" sezona za PSG.

Borusija Dortmund sada čeka svog rivala u finalnom susretu koji se igra 1. juna na stadionu Vembli. 

Učitaj još novosti