07. 05. 2024 - 09:43
TEN HAG U SVOM STILU: "Svi vide samo rezultat, da sam imao..."
907
Shares
TEN HAG U SVOM STILU:

TEN HAG U SVOM STILU: "Svi vide samo rezultat, da sam imao..."

07. 05. 2024 - 09:43
0
Shares

Manchester United je sinoć doživio pravo poniženje kod Crystal Palacea, a trener Crvenih đavola, Erik ten Hag, ponovo ima opravdanje.U okviru 36. kola engleske Premier lige sastali su se sinoć Crystal Palace i Manchester Untied. Domaći tim slavio je trijumf rezultatom od čak 4:0. U prethodne 52 godine najuvjerljivija pobjeda Palacea protiv Uniteda.

Već u 12. minuti Palace dolazi do prednosti. Munoz je asistirao za Olisea koji matira Onanu.

Nakon još nekoliko propuštenih prilika domaćih, u 40. minuti 2:0. Mateta je primio prekrasan pas od Richardsa i odveo svoj tim u sigurnu prednost.Onana je spašavao United koliko je mogao, no nije mogao ništa u 58. minuti. Mitchell je pogodio za 3:0, Ten Hag je probao reagovati izmjenom, Casemiro je promašio jednu šansu, a onda Olise u 66. minuti stavlja tačku na ovu utakmicu.

Na kraju Manchester United može da bude i zadovoljan. Mogao je da primi 7-8 golova danas, a u nadoknadi je Palace pogodio i stativu. Onana je na kraju junak Uniteda i pored četiri primljena gola.Bez obzira na katastrofalno izdanje i visok poraz, menadžer Manchester Uniteda, Erik ten Hag, ponovo je u izjabi pokušao da se opravda i formalno je preuzeo odgovornost.

"Kada bi svi moji igrači bili na raspolaganju, onda bismo imali dobar tim. Nastavit ću da se borim. Pripremio sam tim najbolje što sam mogao.

Nismo bili dovoljno dobri, moram da preuzmem odgovornost za to, ali ću naći energiju i pripremiti igrače za nedeljnu utakmicu (protiv Arsenala na Old Traffordu, op. a.)

Naši navijači su bili iza nas i trebali smo nastaviti da se borimo kao oni. Uvijek postoje razlozi za ove rezultate, svi vide svoj krajnji rezultat, imamo ogromne probleme. Na kraju krajeva, moramo da se nosimo s tim i trebalo je da prođemo bolje", rekao je Ten Hag za Metro News.

Inače, igrači na koje Ten Hag trenutno ne može da računa su Varane, Martinez, Shaw, Maguire i Lindelof. Šta bi rekao Chelseaju koji bez 13 igrača pobijedi Spurse?Poslije ove utakmice Manchester United ima 53 boda i negativnu gol razliku (-3) na osmom mjestu. Palace je 14. s 43 boda.

U narednom kolu Manchester United čeka nova teška utakmica i to na Old Traffordu protiv Arsenala. Palace će u goste kod Wolvesa.

Učitaj još novosti