07. 05. 2024 - 09:01
U Španiji izveden najsavršeniji penal koji je fudbal ikad...
907
Shares
U Španiji izveden najsavršeniji penal koji je fudbal ikad vidio, taj šut ne brani ni pet golmana

U Španiji izveden najsavršeniji penal koji je fudbal ikad vidio, taj šut ne brani ni pet golmana

07. 05. 2024 - 09:01
0
Shares

Fudbaleri Eibara za vikend su na svom terenu pobijedili Amorebietu sa ubijedljivih 5:0 u meču 38. kola španske Segunde i nalaze se blizu povratka u društvo najboljih. Na Municipal de Ipurua smo vidjeli nekoliko sjajnih golova, ali utakmicu je obilježio spektakularan penal koji je izveo Ager Aketxe.Eibar je pred svojim navijačima uspio da dođe do nove pobjede i nastavi bitku za direktan plasman u La Ligu.

Domaći su protiv Amorebiete poveli već u desetoj minuti kada je Stoichkov pogodio na asistenciju Vencedora za 1:0 i veliko slavlje navijača Eibara.

Međutim, detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a o pogotku za 2:0 priča se širom svijeta.Eibar je uspio da dođe do penala u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, te je Aketxe bio taj koji je uzeo loptu i namjestio ju na bijelu tačku.

Aketxe je izveo jedan od najsavršenijih penala koje smo vidjeli u fudbalu i takve udarce jednostavno ne brani ni pet golmana. Igrač Eibara pogodio je rašlje gola Amorebiete za 2:0, te je njegov penal postao hit na društvenim mrežama.Eibar je u drugom poluvremenu riješio pitanje pobjednika i zabio je još tri gola. Već u 49. minuti na semaforu je bilo 3:0, a ovaj put mrežu gostujuće ekipe zatreseo je Corpas.

U samom finišu domaći su zabili još dva gola, a u listu strijelaca upisali su se Jon i De la Fuente za konačnih 5:0 i važna tri boda za Eibar u borbi za direktan plasman u La Ligu.Do kraja sezone u Segundi ostala su još četiri kola, a za mjesto koje vodi direktno u La Ligu bore se četiri ekipe.

Leganes i Valladolid su u vrhu sa po 67 bodova, dok je Eibar treći sa tri boda manje. U toj priči je i Espanyol koji ima 61 bod dok su iza Oviedo, Racing Santander i Elche sa po 58 bodova.Jasno je da nas čeka spektakl do kraja jer prvo i drugo mjesto donose direktan plasman u viši rang. Također, četiri tima idu i u doigravanje za preostalu poziciju za La Ligu i jasno je da će svi pokušati izbjeći play-off i pokušati riješiti sve u regularnom dijelu prvenstva.

Pored navedenih ekipa u borbi za play-off su još Burgos, Sporting Gijon, Levante i Ferrol koji je na 11. mjestu na tabeli, ali ima samo četiri boda manje od petoplasiranog Ovieda.

Učitaj još novosti