04. 05. 2024 - 09:26
Misterija koju nikad nisu željeli da riješe: Na Tysonovom meču...
907
Shares
Misterija koju nikad nisu željeli da riješe: Na Tysonovom meču se pojavio detalj o kome se godinama priča (VIDEO)

Misterija koju nikad nisu željeli da riješe: Na Tysonovom meču se pojavio detalj o kome se godinama priča (VIDEO)

04. 05. 2024 - 09:26
0
Shares

Bio je to 19. august 1995. godine, za sve teoretičare zavjere datum kada se odao putnik kroz vrijeme. Ipak, misterija je i dalje ostala neobjašnjena.

Čuvena borba u kojoj je Mike Tyson tek bio izašao iz zatvora tokom decenija je izbledjela, pa se pričalo o onome što se dešavalo na tribinama.

Tyson je po izlasku iz zatvora bilo potrebno 89 sekundi da nokautira Petera McNeeleyja.

Više od 20 godina kasnije se ipak govorio o onome što je kamera snimila u jednom trenutku u publici. Mnogi bi mogli da se zakunu da je u pitanju bio mobilni telefon.

Pogledajte i taj trenutak na snimku pred vama.

Jedan od gledalaca je u ruci držao objekat koji ne izgleda kao kamera iz 90-ih, već pravi pravcati mobilni telefon. U pitanju je samo detalj koji je dao poligon teoretičarima zavjere da se dobro zabave.

Tako je jedna od najpoznatijih teorija „Neobjašnjivi putnik kroz vrijeme uočen na meču Mike Tysona“. Naravno, za mnoge je ovo bilo i ostalo samo prilika da se govorio o stvarima sa druge strane spektra.

Ipak, istina je znatno dosadnija. Najvjerovatnije je to mini kamera koja je postojala tokom 90-ih i koja nije bila toliko poznata. Zapravo mnogi nisu mogli da je prepoznaju, ali je jedna televizijska kuća odradila istraživanje i utvrdila da je u pitanju „Dycam Logitech“.

U opisu snimka stoje rečenice koje su samo raspirile teoretičare zavjere.

„Bitka u ringu iz 1995. između Mikea Tysona i Petera McNeeleyja u Las Vegasu. Neko iz publike viđen je kako slika s onim što se čini da je, i liči na uređaj poput pametnog telefona ili na neki drugi mobilni telefon. Ne znam je li putnik kroz vrijeme ili ne, ali niko ne može objasniti o čemu se ovde radi. QV-100 tadašnji fotoaparat nema srebrnu boju na desnoj strani, a čini se da ni ovaj „fotoaparat“ nema crnu liniju ispod objektiva“, stoji u opisu.

Učitaj još novosti