02. 05. 2024 - 17:52
REAGOVALO OSIGURANJE Incident pred bokserski spektakl: De La...
907
Shares
REAGOVALO OSIGURANJE Incident pred bokserski spektakl: De La Hoja i Kanelo se umalo potukli (VIDEO)

REAGOVALO OSIGURANJE Incident pred bokserski spektakl: De La Hoja i Kanelo se umalo potukli (VIDEO)

02. 05. 2024 - 17:52
0
Shares

Jedan od najboljih boksera današnjice Kanelo Alvarez (Canelo) brani naslov prvaka supersrednje kategorije protiv svog sunarodnjaka Munguje (Munguia) 4. maja u T-Mobile Areni u Las Vegasu. 

Svi ljubitelji plemenite vještine znaju da su Kanelo i Oskar De La Hoja (Oscar De La Hoya) nekada jako dobro sarađivali u svijetu boksa. 

Imali sjajne odnose 
De La Hoja je jedan od čelnika promoterske kuće - Golden Boy Promotion, čiji je član tokom svoje karijere bio i Kanelo Alvarez.

Njih dvojica su jako dobro sarađivali i bili su u sjajnim odnosima sve do 2020. godine kada su se razišli.

Jako zanimljiva situacija se desila na konferenciji za medije, kada je nekadašnji prijatelj i promoter Kanela Alvareza odlučio održati bukvicu šampionu supersrednje kategorije.

Naime, Kanela ovaj vikend čeka meč protiv Munguje, a njegovog protivnika zastupa upravo De La Hoja. Na samom početku konferencije za medije, Oskar je uzeo mikrofon i počeo pričati o Kanelu Alvarezu.

- Nemam ništa osim poštovanja za Kanela kao borca. Njegovi rezultati i vještine priča su za sebe. Ali on je dobar dio vremena u posljednja dva mjeseca potrošio kako bi vrijeđao mene, umjesto da promoviše svoju borbu. Da, nosio sam se s brojnim izazovima u svom životu i bio sam na odvikavanju nekoliko puta. Također, bilo je vremena kada posao nije bio prioritet zbog mog mentalnog stanja i problema s mentalnim zdravljem koje sam dugo negirao. Ali to ne mijenja činjenicu da je Golden Boy promotorska kuća izgradila Kanela Alvareza i tačka. Kompanija pod kojom si se borio uvijek je imala jedno ime i to je moje ime. Zato, daj malo poštovanja tom imenu - poručio mu je De La Hoja.

Kanelo je odmah uzvratio psovkama i uvredama, a usput je ispitivao De La Hoju zašto čita sa papira, aludirajući da mu neko piše šta treba reći.

U jednom trenutku Kanelo se podigao sa svog mjesta i krenuo je prema De La Hoji, ali osiguranje je dobro reagovalo i uspjeli su spriječiti fizički sukob.

Kanelo tužio De La Hoju
Do prvobitnog sukoba između Kanela i De La Hoje došlo je 2019. godine nakon Kanelove pobjede protiv Danijela Džejkobsa (Daniel Jacobs). 

De La Hoja je tada želio od Kanela da odradi i treći meč protiv njegovog najvećeg rivala Golovkina, ali Alvarez nije pristao na to.

- DAZN i ja imamo probleme s Golden Boy promotorskom kućom. Čini se kao da su obećali DAZN-u da ću raditi stvari koje nisu u mom ugovoru s njima i nisam dužan pristati na sve to -  rekao je Kanelo 2019. godine u razgovoru za ESPN.

Kanelo i De La Hoja su se konačno razišli 2020. godine, a njihova saradnja je završila tako što je Kanelo tužio DAZN i Oskara De La Hoju.

Učitaj još novosti