30. 04. 2024 - 12:31
I ON OSTAJE U BARCELONI: Niko se Xavijevom ostanku nije...
907
Shares
I ON OSTAJE U BARCELONI: Niko se Xavijevom ostanku nije obradovao ka on, koferi su bili spremni, a sada mu nude novi ugovor

I ON OSTAJE U BARCELONI: Niko se Xavijevom ostanku nije obradovao ka on, koferi su bili spremni, a sada mu nude novi ugovor

30. 04. 2024 - 12:31
0
Shares

Barcelona je prije nekoliko dana potvrdila da će Xavi Hernandez ostati trener ovog kluba i da neće napustiti katalonski klub na kraju sezone kako najavio.Iako je javno rekao početkom godine da odlazi Xavi je prije nekoliko dana potvrdio da se predomislio i da je dobio potrebnu podršku čelnika kluba koji su ga uvjerili da nema potrebe da napušta trenersku poziciju u Barceloni.

Ostanku Xavija posebno se obradovao jedan igrač katalonskog kluba, a u pitanju je Sergi Roberto čiji status se sada također mijenja.Roberto ima ugovor s Barcelonom do kraja sezone i već su ga svi otpisali nakon što je Xavi najavio svoj odlazak. No, Robertova situacija se preokrenula i sigurno da se niko Xavijevom ostanku nije obradovao kao on.

Naime, španski mediji pišu da Barcelona za Roberta sprema novi ugovor koji bi on trebao potpisati u narednim sedmicama, te će dres katalonskog kluba nositi i naredne sezone.Xavi je najzaslužniji što je Roberto i dalje u Barceloni jer prošle godine se upravo on izborio za njegov ostanak.

Međutim, treba istaći da je i Roberto imao nekoliko dobrih izdanja ove sezone i opravdao je Xavijevo povjerenje. Trener Barcelone ga često ističe kao važnog člana ekipe i čini se da nema sumnje da će produžiti ugovor.

Učitaj još novosti