30. 04. 2024 - 11:47
CRISTIANO RONALDO IZABRAO NAJTEŽEG PROTIVNIKA U KARIJERI: "Ne...
907
Shares
CRISTIANO RONALDO IZABRAO NAJTEŽEG PROTIVNIKA U KARIJERI:

CRISTIANO RONALDO IZABRAO NAJTEŽEG PROTIVNIKA U KARIJERI: "Ne da ti ni sekunde da dišeš"

30. 04. 2024 - 11:47
0
Shares

Cristiano Ronaldo jedan je od najboljih igrača svih vremena, a Portugalac se kroz bogatu karijeru suočio sa mnogim sjajnim igračima.Defanzivcima je noćna mora čuvati majstore poput Ronalda. Na tom su ispitu mnogi padali, ali postoje i oni koji mogu da se pohvale da su imali izuzetan bilans kada su u pitanju dueli sa Portugalcem.Ako pitate samog Ronalda, on nema problem da kaže ko je najteži rival kojeg je imao u karijeri. Vratio se momentalno u svoje slavne dane iz engleske Premier lige kada je nosio dres Manchester Uniteda i kada je jednostavno bio zvijer koju je svijet tek upoznavao."Tokom godina vodio sam neke velike bitke sa njim. Taj čovjek ti ne da ni sekunde da dišeš. Bio je tako uporan igarč ad je bio na vrhuncu, brz, čvrst u duelima. Znao sam da protiv njega nikada neće biti lako. Definitivno je Ashley Cole najteži protivnik s kojim sam se susreo", otkrio je Ronaldo.Fudbaler saudijskog Al-Nassra igrao je u dva navrata za Manchester United, no daleko uspješniji bio je u periodu od 2003. do 2009. godine. Prethodno je došao iz Sportinga kao velika nada koju je otkrio Sir Alex Ferguson, da bi na vrhuncu karijere potpisao za Real Madrid za tada rekordnih 94 miliona eura.Kao igrač Uniteda je 39-godišnjak odigrao 346 utakmica i postigao je 145 golova uz 64 asistencije. U karijeri je osvojio pet naslova Lige prvaka, a jedan kao igrač Crvenih vragova, te četiri kasnije s Realom.

S Crvenim vragovima ima i tri naslova prvaka Engleske, ali poziv iz Madrida nije mogao odbiti. Kasnije se vratio u Manchester, ali je neslavno tada završena njegova era na Old Traffordu zbog sukoba sa menadžerom Erikom ten Hagom.

Nakon Mundijala u Kataru 2022. godine prihvatio je ponudu iz Saudijske Arabije gdje i danas igra. Govorilo se o povratku u Evropu, ali čini se da će CR veliku karijeru završiti na Bliskom istoku.Portugalac mjesečno u Arabiji inkasira 16.67 miliona eura, odnosno 555.555 eura dnevno i stoga je jasno zbog čega se odrekao evropskih izazova iako je fizički spreman još uvijek igrati na najvišem nivou.

Ronaldo će biti zaštitno lice Saudijske Arabije koja organizuje Svjetsko prvenstvo 2030. godine. No, treba istaći da Ronaldo nije došao samo zbog novca, budući da je igrao sjajno u dresu Al-Nassra i postigao je već 50 golova na 57 mečeva ove sezone.

Učitaj još novosti