29. 04. 2024 - 10:30
GOTOVO JE: Bernardo Silva postaje novi igrač Barce, ali...
907
Shares
GOTOVO JE:  Bernardo Silva postaje novi igrač Barce, ali Katalonci će morati ispuniti ogroman  uslov da ga dovedu

GOTOVO JE: Bernardo Silva postaje novi igrač Barce, ali Katalonci će morati ispuniti ogroman uslov da ga dovedu

29. 04. 2024 - 10:30
0
Shares

Prije nekoliko dana mnogi mediji objavili su kako je portugalski reprezentativac Bernardo Silva za svoj naredni klub odabrao Barcelonu.

Ako je vjerovati riječima poznatog novinara Ferrana Correasa, Portugalac je “lud” da zaigra u dresu katalonskog giganta i već u ljetnom prijelaznom roku želi napustiti Manchester City.

Silvu ugovor sa ‘Građanima’ veže do ljeta 2026. godine, ali se čini da se fenomenalni veznjak zasitio igranja na Etihadu i željan je novog izazova u karijeri.

Međutim, da bi ga Barcelona uspjela dovesti u svoje redove, morat će da ispuni jedan jako važan i ogroman uslov. Naime, kako izvještava Cadena SER, ‘Blaugrana’ je dužna prodati veliku zvijezdu, Frenkieja de Jonga.

Isti izvor piše da bi Katalonci prodajom Nizozemca napravili mjesto za Silvu, a nema nikakve dileme da navijači također priželjkuju dolazak jednog od najboljih nogometaša Cityja.

Da li se isplati “žrtvovati” De Jonga za Bernarda ostaje nam da ispratimo, no polako se sprema još jedan u nizu velikih transfera ljeta 2024. godine.

(sportam.info)

Učitaj još novosti