22. 04. 2024 - 21:55
Livakovića kao da je neko prokleo, ni kriv ni dužan platio je...
907
Shares
Livakovića kao da je neko prokleo, ni kriv ni dužan platio je ceh:

Livakovića kao da je neko prokleo, ni kriv ni dužan platio je ceh: "Neka vas Allah kazni!"

22. 04. 2024 - 21:55
0
Shares

Neće biti iznenađenje ukoliko Fenerbahče ponovo odluči da napusti Superligu nakon dešavanja u završnici utakmice protiv Sivasspora. Meč je okončan rezultatom 2:2 uz dosuđen sporan penal za Sivassport poslije kojeg je Fenerbahče ostao bez dva velika boda u borbi za opstanak. 

Trend kontroverznih sudijskih odluka i to obično na štetu Fenerbahčea nastavljen je na meču protiv Sivasspora, a ceh je ovaj put platio Dominik Livaković.

Sve se dešavalo u sudijskoj nadoknadi kada je u kaznenom prostoru pri rezultatu 1:2 za Fenerbahče pao Minaj. Prvobitno sudija Aydin nije dosudio ništa.

Zatim je dobio poziv iz VAR sobe. Vijećanje je trajalo nekoliko minuta poslije čega je ustanovljeno da Djiku nije dirao Manaja te su svi u Fenerbahčeu odahnuli.

Međutim, ubrzo stiže novi poziv. Aydin je otišao pogledati monitor i odlučio je svirati penal za Sivasspor poslije kontakta Manaja i Livakovića.

Ipak, usporeni snimci su pokazali da hrvatski golman nije ni za šta kriv, te da se Manaj već ranije bacio te zapeo na nogu Livakovića.

Usporeni snimci pokazuju zaista da se Manaj bacio te je zapravo simulirao faul, a sudije su nasjele te tako oštetile Fenerbahče.

"Manaj je trebao dobiti žuti karton jer je dobio penal varajući. Nek Allah kazni vaš jadni sistem", samo je neki od komentara na društvenim mrežama.

Na kraju je isti fudbaler uspješno izveo kazneni udarac te zabio za konačnih 2:2 poslije čega Fenerbahče za Galatasarayem kasni ogromna četiri boda.

Ranije je tokom sezone Fenerbahče prijetio istupanjem iz lige upravo zbog brojnih grešaka na njihovu štetu. Sigurno će biti burna reakcija i nakon dešavanja protiv Sivasspora.

Svakako najviše mogu biti zadovoljni u Galatasarayu pošto su korak bliže odbrani titule, a preostaje da se vidi kakvi će biti daljni koraci Fenerbahčea.

Učitaj još novosti