22. 04. 2024 - 21:26
IZJEDNAČIO SE S VELIKIM RIVALOM: Novak Đoković peti put...
907
Shares
IZJEDNAČIO SE S VELIKIM RIVALOM: Novak Đoković peti put najbolji sportista svijeta!

IZJEDNAČIO SE S VELIKIM RIVALOM: Novak Đoković peti put najbolji sportista svijeta!

22. 04. 2024 - 21:26
0
Shares

Novak Đoković je peti put najbolji sportista svijeta. Prvi igrač na ATP listi je u žestokoj konkurenciji dobio nagradu "Laureus" za 2023, a priznanje će mu biti uručeno na večerašnjoi gala svečanosti u dvorani „Casa de Correos“ u Madridu.

Novaku je nagradu uručio Tom Brejdi, legenda američkog fudbala i NFL.

„Deluje mi neverovatno da od tebe dobijam ovu nagradu. Ti si neko na koga se ugledam i u životu, ne samo u sportu. U poslednjij sat vremena gledao sam neverovatne sportiste koji su napravili neverovatan uticaj na svet sporta, koji inspirišu ceo sport, želim svima da čestitam na uspesima i nominacijama i sovojenim nagradama. Laureus je veoma posebna organizacija i zaista sam počastvovan da primim ovu nagradu 2012. i zahvalan sam na tome što su ljudi koji su osnovali ovu Akademiju prepoznali kakav i koliki uticaj na život ima sport, kako može da menja živote dece. Velika mi je čast što sam što sam deo svega ovoga, nečega što istinski ujedinjuje svet i ljude i koji mladim ljudima pokazuje da je sve moguće i da nije važno odakle ste i koje ste boje kože. Sport nas sve ujedinjuje. Ovde ima i nekih sjajnih tenisera – Rafa, Karlos, Martina, Garbinje… Mi jesmo pojedinačni sport, ali složićemo se da sve uspehe dugujemo svojim porodicama i svojim timovima. Želim da pošaljem poljubac mojoj supruzi, braći, timu, oni su najzaslužniji za moje uspehe“, rekao je Novak, piše sportklub.

„Laureus“ se dodjeljuje od 2000. a Đoković se na vrhu vječne liste izjednačio sa nekada svojim velikim rivalom Rodžerom Federerom.

Četiri ima Jusein Bolt, dok niko drugi nema tri. Tajger Vuds, Mihael Šumaher, Rafael Nadal i Lionel Mesi jedini su sportisti koji su bili proglašeni za najbolje više od jednom.

U najužem izboru za najboljeg sportistu svijeta u 2023. bili su još fudbaler Mančester Sitija Erling Holand, svjetski rekorder u skoku uvis Armand Duplantis, sprinter Noa Lajls, višestruki šampion Formule 1 Maks Ferstapen i prošlogodišnji pobjednik fudbaler Leo Mesi.

Učitaj još novosti