20. 04. 2024 - 15:51
MULALIĆ NIKAD NIJE BIO TAKO RAZOČARAN: "Nevjerovatno, kome ćeš...
907
Shares
MULALIĆ NIKAD NIJE BIO TAKO RAZOČARAN:

MULALIĆ NIKAD NIJE BIO TAKO RAZOČARAN: "Nevjerovatno, kome ćeš ovo objasniti? Nikome..."

20. 04. 2024 - 15:51
0
Shares

Fudbaleri Širokog Brijega slavili su danas protiv Igmana sa 4:1 u meču 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a oba trenera nakon utakmice su otkrila svoje utiske.Široki je uspio da dođe do važnih bodova kojima je ovaj klub čini se otklonio sve brige kada je u pitanju potencijalna borba za opstanak.

Domaći tim slavio je sa 4:1 protiv Igmana za koji je ovaj poraz novi udarac jer se klub iz Konjica grčevito bori za opstanak u društvu najboljih.

Široki je poveo sa 1:0 golom Kuprešaka već u sedmoj minuti, ali je Janketić u finišu prvog poluvremena poravnao na 1:1:Igman je početkom drugog dijela propustio zicer za potpuni preokret, a kazna je bila brutalna. Široki je u 57. minuti preko Chinedua došao do 2:1, a samo šest minuta kasnije Mišić s bijele tačke zabija gol za 3:1.

Dvije minute kasnije novi penal za Široki. Ovaj put odgovornost s bijele tačke preuzeo je Ćavar koji je uspio da pogodi za konačnih 4:1 i ova tri boda kluba s Pecare.Nakon utakmice treneri obje ekipe otkrili su svoja očekivanja, a prvi pred kameru stao je Edis Mulalić koji je bio vidno razočaran zbog poraza Igmana u današnjoj utakmici.

"Nevjerovatno da mi izgubimo ovdje danas. Napraviš u devet minuta dva penala, ali dobro to je možda taj mentalni sklop. Čovjek ne može neke stvari da vjeruje, ali tako je kako je. Šta da ti kažem...", rekao je Mulalić za Arena Sport i dodao.

"Treba da pobijedimo 2:1, a mi primimo tri komada. Nevjerovatno... Kome ćeš to objasniti, nikome, nevjerovatno"Mulalić se kratko osvrnuo i na činjenicu da njegov tim već za nekoliko dana u Konjicu igra protiv GOŠK-a direktan okršaj u borbi za opstanak.

"Svaka je utakmica važna. Svaka je važna. Hvala", kratko je dodao razočarani trener Igmana.Nakon Mulalića svoj komentar na današnju utakmicu dao je i Dino Skender.

"Dali smo gol, ali onda smo malo pali i da li su nam taj gol pred kraj poluvremena. Na poluvremenu smo se resetirali i jako dobro odgovorili. Zaslužena pobjeda u svakom slučaju i moram čestitati dečkim", kazao je Skender.

Učitaj još novosti