18. 04. 2024 - 10:15
ODLUKA JE PALA! Mourinho će tek sada shvatiti kakvu izdaju je...
907
Shares
ODLUKA JE PALA! Mourinho će tek sada shvatiti kakvu izdaju je doživio

ODLUKA JE PALA! Mourinho će tek sada shvatiti kakvu izdaju je doživio

18. 04. 2024 - 10:15
0
Shares

Mourinho je početkom godine dobio otkaz u Romi, a tada mu je sve to jako teško palo. Najbolje se to vidjelo u momentima kada je napuštao trening kamp ove ekipe. Bilo je svima tada jasno da Mourinho osjeća da su ga igrači izdali i da je upravo zbog toga na kraju dobio otkaz u Romi.

Portugalac je dobio otkaz u januaru nakon poraza od Milana. Ta utakmica završena je sa 3:1 i to je bio ujedno posljednji put da je Mourinho sjedio na klupi ovog tima.

Imao je Mourinho neke sjajne rezultate sa romom, a tu se naravno ističe osvjanje Konferencijske lige 2022. godine. Ipak, nije sve nakon toga išlo tako glatko.

Nakon što je dobio otkaz umjesto njega je za novog trenera postavljen legendarni De Rossi, a sve to su veoma dobro prihvatili fudableri Rome. Upravo zbog toga Mourinho smatra da su ga njegovi igrači izdali.Nakon dolaska De Rossija Roma je zaigrala dosta bolje, pa su se Mourinhove sumnje u izdaju od strane igrača ovog tima povećale. A nakon odluke uprave Rome sve je jasno.

Naime, uprava Rome obavila je sinoć razgovor sa De Rossijem, a sada su i zvanično objavili da će on biti trener ovog kluba i naredne sezone.

Iako se očekivalo da on bude samo prijelazno rješenje dok Roma ne nađe nekog drugog trenera očito je De Rossi zadovoljio apetite uprave ovog kluba, te ostaje na trenerskoj poziciji.Osim što je napravio dobar rezultat od dolaska u klub, uprava Rome tvrdi da je De Rossi jako dobro i pozitivno uticao na sva dešavanja u i oko ovog kluba.

Plan Rome je da upravo sa De Rossijem naprave saradnju koja će trajati dosta dugo, a o više detalja javnost će biti upoznata u narednim danima.

Prije Rome je vodio Tottenham na 86 utakmica, a u Engleskoj je u dva mandata bio trener Chelseaja. Vodio je sa dosta uspjeha Real Madrid, Inter i Porto. Sa posljednja dva čak osvajao Ligu prvaka.

Učitaj još novosti