17. 04. 2024 - 17:56
VEZNJAK JE DAO POVODA: Hrvatska već satima priča o Rakitiću,...
907
Shares
VEZNJAK JE DAO POVODA: Hrvatska već satima priča o Rakitiću,

VEZNJAK JE DAO POVODA: Hrvatska već satima priča o Rakitiću, "nestvarno" na vidiku!

17. 04. 2024 - 17:56
0
Shares

Legendarni hrvatski fudbaler Ivan Rakitić je itekako dao povoda Hrvatima da pričaju o njemu već satima. Osvanuo je veznjakov intervju s kojim je zagolicao mnogim ljubiteljima fudbala u "lijepoj našoj".Posljednjih godina postao je trend da se hrvatski fudbaleri vraćaju u svoju domovinu kako bi oživjeli karijeru ili otišli u fudbalsku penziju. Marko Pjaca, Josip Brekalo i Ivan Perišić su samo neki od njih...

Hoće li njihovim stopama u narednom periodu krenuti i Ivan Rakitić? Može se reći da je čuveni Vatreni zapalio fitilj posljednjim intervjuom, te da se u narednom periodu čeka eksplozija.

Prvo je Rakitić odlučio da zagolica maštu svim navijačima Hajduka koji su "nokdaunu" nakon posljednje serije slabih rezultata i još jedne sezone bez titule prvaka Hrvatske."Nikad nisam bio u Hajduku, ali taj klub je uvijek uz mene. Split je moj grad. Tu su moj prijatelji, kum i veza sa Hajdukom je poseban. Nikad se ne zna šta će biti", rekao je 36-godišnjak.

Rakitić je od zimus član Al Shabab i čini se nemogućim da zaigra za Hajduk, ali vjerovatno se isto govorilo za Brekala i Perišića pa su na kraju završili na Poljudu.

Navijači Hajduka su zaista nešto posebno i kada pokrenu neku akciju teško im je reći ne. U slučaju da to bude slučaj i sa Rakitićem, bivši fudbaler Barcelone i Seville bi definitivno bio na ogromnom iskušenju.U intervjuu za Zagreb info Rakitić se dotakao i akcije koju je pokrenuo Dinamo. Tiče se povratka Luke Modrića na Maksimir nakon 15 i kusur godina igranja u inostranstvu.

"Luka najbolje zna šta uraditi i svaki njegov potez će biti dobro promišljen. Ne sumnjam da zna šta treba. To bi bilo fantastično za hrvatski fudbal. Ako se to desi, lijepo bi bilo da ga svi dočekamo u Zagrebu."Ostavio je Rakitić dubok trag u reprezentaciji Hrvatske. Igrao je i finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali više nema namjeru biti član Vatrenih.

"Navijam, gledam, pratim, dečki imaju moju podršku. Povukao sam se na vrijeme. Dečki su fantastični i moramo pričati o njima, a ne o meni. Ja sam bivši Vatreni", poručio je fudbaler Al Shababa.

Učitaj još novosti