17. 04. 2024 - 17:39
EPILOG FUDBALSKE LAKRDIJE: Crnogorski fudbaler dobio dugu...
907
Shares
EPILOG FUDBALSKE LAKRDIJE: Crnogorski fudbaler dobio dugu suspenziju

EPILOG FUDBALSKE LAKRDIJE: Crnogorski fudbaler dobio dugu suspenziju

17. 04. 2024 - 17:39
0
Shares

Zvonka Ceklića, igrača OFK Mladost disciplinska komisija FS Crne Gore odstranla iz fudbala na 18 mjeseci nakon utakmice u kojoj je mladost ugostila Dečić.Ceklić je u regionalnim okvirima postao poznat kada se tokom utakmice, pri rezultatu 0:0 u fazi odbrane bukvalno sklonio kako bi rival mogao postići pogodak.Cijeli slučaj završio je na disciplinskoj klomisiji FS Crne Gore koja je Cekliću izrekla kaznu zabrane bavljenja fudbalom.

“Ceklić je suspendovan na godinu i po zbog učešća u neregularnosti utakmice, čime je počinio prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG”, piše u zapisniku Disciplinske komisije FSCG.

“Odluka Disciplinske komisije biće proslijeđena nadležnim organima Fife sa ciljem izricanja zabrane igranja na zvaničnim utakmicama u trajanju od 18 mjeseci u svim zemljama koje su članice Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Fudbalski savez Crne Gore i Disciplinska komisija sarađuju sa državnim Tužilaštvom, koje vodi postupak vezan za utakmicu OFK Mladost Lob.Bet – FK Dečić Admiral bet, pa će u odnosu na buduća saznanja otvoriti disciplinske postupke.

U izrečenu disciplinsku mjeru zabrane igranja uračunava se vrijeme provedeno Odlukom o suspenziji od 29.02.2024. godine. Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana igranja”, zaključak je saopštenja.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti