16. 04. 2024 - 08:28
41-GODIŠNJI STRUČNJAK: Sin legendarnog Blaža Sliškovića postao...
907
Shares
41-GODIŠNJI STRUČNJAK: Sin legendarnog Blaža Sliškovića postao trener najvećeg ruskog kluba

41-GODIŠNJI STRUČNJAK: Sin legendarnog Blaža Sliškovića postao trener najvećeg ruskog kluba

16. 04. 2024 - 08:28
0
Shares

Vladimir Slišković (41), sin legendarnog Blaža Sliškovića, je postao trener najvećeg ruskog kluba Spartaka iz Moskve.
Spartak je otpustio španskog stručnjaka Guillerma Abascala, te je za njegovog nasljednika imenovao bosanskohercegovačkog trenera Vladimira Sliškovića koji mu je bio asistent od ljeta 2022. godine.

Sliškoviću je uprava Spartaka ukazala povjerenje do kraja sezone, a ukoliko se iskaže, vrlo vjerovatno će ostati na kormilu ubjedljivo najtrofejnijeg ruskog kluba.

Spartak u svom vlasništvu ima 22 titule prvaka, čak devet više od drugoplasiranog CSKA, a ove sezone se nalazi na sedmom mjestu na tabeli, ali sa samo tri boda zaostatka za trećeplasiranim Dinamom.

Do kraja sezone ostalo je sedam kola, a Slišković će debitovati u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Rusije protiv Zenita, koja će se odigrati 17. aprila. Spartak je u prvom susretu kao domaćin izgubio sa 2:1.

Sliškoviću će ovo biti praktično prvi ozbiljan posao u ulozi glavnog trenera, s obzirom da je šef stručnog štaba bio kratko 2017. godine u kineskom drugoligašu Hunan Billows.

Većinu dosadašnje karijere je proveo u ulozi asistenta i trenera mlađih kategorija, a radio je u Zrinjskom, libanonskom Al-Ansaru, kineskom Qingdao Jonoonu, te kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.U igračkoj karijeri je nosio dres Zrinjskog i Željezničara.

Učitaj još novosti